Stabilt FBC redo för omgång två

511
Foto: Christoffer Sturesson

Det var två lag som hade blandat och gett under försäsongen rent resultatmässigt som intog Rydsbergshallen under lördagen för att spela den första omgången i Svenska Cupen. Den första rundan som spelas med enkelmöten där det därefter är dubbelmöten.

Vinnaren skulle ställas mot Jönköpings IK nästa helg. Lerum kom till spel utan storstjärnorna Noah Johansson och Joel Ekström men kunde ändå mönstra tre formationer framåt där bland annat Adrian Söderberg testades som center.

Även om Lerum inledningsvis hade mycket boll så visade Lockerud upp ett resolut försvarsspel och höll hemmalaget utanför sig. Det var först när Lerum fick chansen i spel 4 mot 3 efter Jesper Hallqvist och Pontus Karlsson åkte ut i en dubbelutvisning som nollan spräcktes. Oskar Härsjö klev fram från sin pointposition och hittade resultat målvaktens vänstra kryss. Resultatet stod sig perioden ut, en matchbild som gästande Lockerud säkerligen var nöjda med.

I period två började utvisningarna dugga tätt, men där gästerna inte visade någon effektivitet. Istället gjorde Fredrik Bäckman 2-0 i powerplay fint framspelad av Tim Sandblom och i byter efter kunde hemmalaget nyttja ett slarvigt uppspel där till sist Ludvig Gustafsson smällde upp en ordentlig smällkaramell upp i taket. När även 4-0 kom så tog Lockerud Time-out för att få ordning på saker. Oskar Orrben reducerade, men efter nytt slarv så gjorde Anton Svanberg 5–1 och därefter rann det på. Hela 8-1 i paus och ett flertalet fina kombinationer visades upp.

Det var ett slaget Lockerud som kom in inför den tredje och när Tim Sandblom gjorde 9-1 efter drygt tio sekunder var det rullgardin ner. Robin Pagoldh stod för en fin straffräddning när gästernas kapten Andreas Blomqvist fick chansen och dom två sista målen smällde Victor Johansson och Jesper Hallqvist in. Resultatet fastställdes till klara 11-1 och ett avancemang till nästa omgång säkrades. Värt att notera att hemmalaget hade nio olika målskyttar och en fin spridning.

Nästa helg är det alltså ett dubbelmöte mot Jönköpings IK där vi tar står som hemmalag i Arenan på fredag kväll för att sedan spela returen på söndag.

Mer information om biljetter till omgång två kommer inom kort.