Meriterande seger för U-laget

284

Efter att JAS-laget inlett dagen starkt så ville inte vårt division 2-lag vara sämre när man spelade sent under söndagen. 18.00 var starttiden i Rydsbergshallen när man tog emot division 1-laget IBK Lidköping som spelade i Allsvenskan säsongen 19/20. Fabian Lakander var en av spelarna som fanns på planen.
– Känslan inför matchen var fantastisk, kul att få komma igång med innebandy igen. Framförallt mot ett bra motstånd som spelar en division över oss, säger Lakander.

Trots att han är född 2003, så är han en av de äldre i laget och den som har mest rutin från både JAS, visst seniorspel och även SDF-SM meriter. Ett visst ansvar trots sin unga ålder.
– Rollen är rolig att ha, det ställs höga förväntningar och krav som måste levas upp till vilket kändes bra idag.

Även om man spelmässigt hamnade i tidigt underläge så kunde Lakander själv göra 1-0 innan Oscar Wernås iskallt satte 2-0 på straff. Efter två spelade perioder var ställningen 4-2 till Lerum.
– Första delen av period ett är det mycket Lidköping där vi gör vårt bästa för att hänga med, vi kommer in mer och mer i matchen och skulle säga att vi har tagit kommandot när period ett rullar mot slutet. Andra perioden handlar mycket om hårt arbete där vi höjer oss försvarsmässigt trots att vi släpper in två mål.

Sista perioden blev mållös trots en del ströchanser åt bägge håll. En fin 4-2 seger som lovar gott inför fortsättningen.

– Jag tycker vi ska ta med oss en go känsla inför kommande träningar och matcher. Innnebandymässigt ska vi ta med oss att vi gjort det bra försvarsmässigt mot ett starkt motstånd där det största fokuset låg.

Emil Larsson, ny huvudtränare för division 2-laget sedan ett par veckor tillbaka säger såhär efter vinsten.
– Fantastiskt att få komma in i hetluften direkt med division 1 motstånd efter två träningsveckor. Jag tycker att vi gör en jättefin insats över 60 minuter utifrån att vi precis dragit igång säsongen. Vi fick väldigt fina svar på vårt försvarsspel idag och killarna gör ett otroligt jobb idag i försvaret. Det finns väldigt mycket att plocka med sig från dagens match och bygga vidare på. Mycket nytt för killarna som det är i en akademi och verkligen en stor eloge för dagens match.

På fredag är det dags igen när man möter Pixbos Wallenstams division 1-lag på bortaplan. Mer information kommer där!