Motståndarkollen inför JIK

277
Foto: Christoffer Sturesson

Efter lördagens klara seger mot IBK Lockerud Mariestad i första rundan så väntar nu ett betydligt tuffare motstånd i andra omgången av Svenska Cupen. Denna gång i ett dubbelmöte när man ställs emot SSL-laget Jönköpings IK. Först hemma under fredagskvällen för att sedan bege sig till Jönköping under söndagen och avverka returen.

Jönköping som inför den här säsongen har haft en stor rotation i truppen. Både på tränarsidan, men även i spelartruppen. Man har tappat några av senaste årens mest framträdande spelare i form av Emil Nilsen (Falun) och Otto Weidman (Storvreta). Till det kan man även lägga till Rickard Hessmer, Olle Hemmingberg, Andreas Nordh, Filip Åkerblom och Gustav Jansson. En hel del rutin och kvalité som man istället ersatt med spelare främst från Allsvenskan.

Lagans poängkung Alexander Zoric är ett namn och Strängnäs bollsäkre forward Anton Ekstrand ett annat. Till det kan man även addera Max Lindström (Salem), Emil Ödman (Lindås), Emil Jacobsson (Ledberg), Josef Sankell (Lagan), Anton Gröön (Linköping) och Albin Jakobsson (Kalmarsund). Tittar vi på tränarpositionen så är Emil Stille ny huvudtränare. Stille som för ett par år sedan gjorde fina resultat med Östra SK och som därefter varit i både Kalmarsund och Solfjäderstaden en sväng. Nu är det alltså Jönköpings IK som gäller
– Stämmer bra det. Den har varit bra tycker jag, mycket nytt och mycket att sätta sig in i såklart men sportgruppen har gjort ett bra jobb med truppen och känslan inom gruppen tycker jag är god. Vi jobbar hårt för att ta steg varje vecka i det vi vill göra, säger Stille.

Jönköping har hunnit avverka ett par träningsmatcher under augusti där man bland annat slagit Linköping, men även förlorat klart mot Helsingborg.
– Träningsmatcher och resultat är ju som alla vet väldigt svårt att läsa ut något av men tycker vi har fått ut något av alla matcher och tagit steg åt rätt håll överlag. Senast mot Höllviken tycker jag det var en relativt sömning tillställning så jag hoppas killarna är lika sugna som vi ledare är på att börja tävla nu!

Ni mötte ju Lerum i en träningsmatch i juni, vad förväntar du dig av motståndarna och potentiell matchbild?
– Den matchen är väl till att börja med inte så mycket att säga om, vi hade spelat 60 min redan innan samma dag så vi hade mycket trötta ben av förklarliga själ. Lerum är ett spelskickligt lag med bra och aviga lösningar med boll som vi har stor respekt för. Såklart tunga tapp för Lerum att Joel och Noah är iväg med U19, men vi sitter ju i samma båt där och mot Lockerud visade ju andra tydligt att dom vill ta chansen i större roller. Med det sagt vill vi såklart ta tag i taktpinnen från start och va aktiva i alla moment men vi vet om att vi inte kommer få något gratis nere i Lerum så det gäller att vi stämplar in från start!

Ni spelar ju en serie högre upp, med det följer ofta ett automatiskt favoritskap. Hur ställer ni er till det och hanterar det?
– Såklart är det så och det är som sagt inget konstigt med det. Vi vet om vilken kravbild som finns på oss och vi ställer ännu högre krav inom gruppen på oss själva så det ska vi bara klara av att hantera annars har vi inget på den här nivån att göra. Vi ska gå vidare till nästa omgång, några andra tankar finns inte.

För Lerums del så har man hunnit avverka ytterligare en match då man i veckan slog Varla borta med 11-4 trots avsaknad av en del spelare.
– Kul att vi fortsätter göra mycket mål. Flera olika som skriver in sig i målprotokollet och två stycken A-lags debutanter. Annars tar vi med oss detaljer som vi tränade på under matchen. Blev ganska rörigt stora delar men fick ändå till en hel del som vi pratat om, säger Ricard Carlsson.

Och matchen mot JIK?
– Hemmamatch i Arenan på fredag mot JIK i Svenska cupen låter som godis. Men just nu brottas vi med sjukdomar och skador plus U19-VM, så jag är glad om vi får ihop ett lag. Men vi skall försöka bjuda hemmapubliken på innebandygodis för det.