Bagheera födda 2015 är igång

69

I lördags höll upprop och materialutdelning för nästa kull Bagheerainnebandyspelare – pojkar och flickor födda 2015. För de som var uppe i hallen var det härligt att känna av förväntan och nervositeten som fanns i lokalen. Många förväntansfulla barn och föräldrar som nu äntligen ska få börja spela innebandy. Hittills är 85 barn anmälda.

Nytt för årets innebandyskola är att den kommer att ledas av Bagheera-grundaren Daniel Telder. Våren 2009 startade han och Pontus Larsson (idag ordf) innebandyskolan, som nu går in på sin 14e årskull. Daniel tar tillbaka taktpinnen från Magnus T Carlsson som Bagheera-rektor och kommer att leda verksamheten i att introducera vår härliga sport och träna barn motoriskt. I Gråbogruppen fortsätter Nils-Olov Hermansson förtjänstfullt. Glädjande är att det i år är över 25 anmälda till Gråbogruppen – härligt! Till sin hjälp har de 30 nya ledare, som anmält sitt intresse att vara med och lattja.

Vi tar pulsen på Daniel Telder inför första träningarna
Upprop av innebandyskolan i lördags. Hur kändes det?
– Otroligt roligt! Häftigt att träffa så många nya innebandysugna 6-åringar.

Med dig som Bagheera-rektor, vad kan vi förvänta oss? Vad kommer hända på träningarna?
– Bagheera är ju ett upparbetat koncept sedan många år. Dessutom har jag förmånen att ha med mig den tidigare ”rektorn” av Innebandyskolan Magnus T Carlsson ute på idrottsgolvet. Så att så många nymodigheter blir det nog inte. Men jag hoppas att vi tillsammans kan bidra till en härlig energi och glädje för alla nya små-lirare. Kanske kan jag bidra till några nya ideér av spännande hinderbanor?

30 nya ledare anmälde sig i lördags. Vad väntar dem framöver?
– Ja, fantastiskt med ett så stort engagemang från alla föräldrar/ledare. Bagheera är ju inte bara en skola för spelarna utan även för ledarna. Vi gör dem redo att under hösten själva ta över träningarna och skapa egna lag. Givetvis med vån stöttning och guidning längs vägen.

Förra året började din äldsta dotter i Bagheera och ”cirkeln slöts”. Ge oss dina tankar på det?
– Ja, det var verkligen häftigt, nästan lite emotionellt.

För dig har det blivit rätt många säsonger i den röda ledarjackan. Vad är det som är så rolig?
— Det är ju att möta och skoja med alla barnen. Man får verkligen energi av den glädjen dem har och deras motoriska utveckling är härlig att följa.

Första träningarna drar igång nu på lördag 11/9 i Rydsbergshallen, där också Gråbogruppen tränar första veckorna tills dess att Hjällsnäshallen öppnar senare i September.