Matchens profil omgång 2 – Marcus Burman

183

Vi kan äntligen glädjas åt en hemmapremiär i Lerums Arena när våra herrar kliver in i den andra omgången av årets upplaga av den södra allsvenskan.

Man har en tuff premiär i bagaget under förra helgen när Fagerhult vann med hela 13-6. Marcus Burman ger sin syn på premiären.
– Det är alltid kul med premiär men det är en alldeles för dålig prestation från våran sida. Vi släpper billiga mål för att vi inte är påkopplade, något vi måste ta bort till i framtida matcher. Förlusten mot Fagerhult har dock väckt en stor revanschlust som kommer synas på planen på lördag!

Efter en träningsvecka bakom sig så har man nu försökt gnugga på det som behövdes lite extra.
– Det har varit högt tempo och fokus där det har funnits en viss frustration från matchen mot Fagerhult. Vi jag även lagt lite extra fokus på specialteams där vi kände att det finns mer och hämta.

På andra sidan står Lagan som kommer från en tuff 0-5 förlust i premiären mot Malmö.
– Lagan är ett bra lag, de har tappat några stora namn och hade det även tufft i premiären, men man kan verkligen inte ställa in skorna och räkna med vinst. Det finns inga lätta matcher i allsvenskan och om vi ska få med oss 3 pinnar i mot de måsta vi komma upp på en 100 procentig nivå. Men med ett hårt slit och finlir på det borde det gå vägen!

Lagan väcker ju en del tråkiga minnen från vårens match – hur känner du kring det?
– Personligen känner jag inget mer än att Lagan det är ett kvitto på att Lagan är ett bra lag. Det fanns en anledning till att det var laget vi slogs om kvalplatsen med så nu blir det upp till bevis att det var vi som borde haft den platsen och inte dem.

Vad vill du se från ditt lag för tre poäng?
– För det första måste vi komma upp på en bra nivå från första avblåsningen som vi sedan håller resterande 60 minuter. Sen måste vi även täppa till mer hemåt där det rann iväg på tok för billigt senast. Utöver det gäller det att hitta det fina spelet vi besitter i laget, för då finns det inget lag som kan stå emot oss. Löser vi dessa punkterna skall vi allt se till att vi får med oss 3 poäng på lördag. Syns där!

Biljetter till matchen köper ni här via tickster.
Matchen kommer också att sändas på www.innebandy.tv