Seriepremiär för HJ-JAS

196
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en tids väntan så är det dags för vårt HJ-JAS att kliva in i hetluften. Denna gången med ett speciellt upplägg, där man tillhör H1-gruppen, men möter lagen i H2-gruppen i enkelmöten. Just ett lag därifrån väntar i premiären, Lindås. Ett lag som Lerum inte stött på i JAS senaste åren. Tim Sandblom gjorde det dock under sin tid i IBK Göteborg.

– Från det JAS lag som jag mötte med Göteborg för två år sedan är det bara en spelare kvar. Alla andra var ett till två år äldre än oss i Göteborg. Däremot mötte vi många av de killarna som spelar JAS idag i cuper mm. Då var det ganska tråkiga långsamma matcher där det var jättesvårt att vara spelförande när det gick så sakta. Nu har ju Lindås fått in Miki During från just Göteborg och han har fart så nu går det förhoppningsvis lite snabbare, säger Tim.

Under försäsongen så har JAS-laget haft ett par träningsmatcher, men inte kunnat mönstra fullt lag en enda gång i princip. Nu finns alla möjligheter till det.

– Det känns jättekul att få ställa upp med alla spelare. Tyvärr så har träningsmatcherna krockat med andra saker, så de resultaten är verkligen inte rättvisa. Vi är så mycket bättre!

Utöver Lindås så kommer man möta de flesta lagen i närområdet och för Sandbloms del så finns det ett par matcher som betyder lite extra.

– Jag har faktiskt tre lag som jag är extra taggad för att möta. Givetvis Göteborg, vi är flera i laget som har det som senaste klubbadress. Jag har Floda som moderklubb och spelade där i åtta år innan jag gick till Göteborg så jag ser fram emot att möta mina vänner i Floda/kärra. Sedan har jag ett familjederby att se framemot. Min lillebror spelar i Partille.

Vad vill du se från ditt lag under fredagskvällen och vem tror du kommer kliva fram lite extra?

– Jag vill se oss vara spelförande med ett snabbt och effektiv anfallsspel och jag tror Anton Svanberg är den som kommer kliva fram.

Matchstart 20.00 ikväll i Salming Arena