Elfsbergs tankar efter första segern

161
Foto: Christoffer Sturesson

Tre tunga poäng bärgades i Lerums Arena under lördagen när herrarna tog emot Örebro där publiken var välkomna tillbaka.

Det var säsongens tredje match där man efter två inledande förluster, hade en viss press på sig.
– Självklart känner man av pressen efter två förluster, men för oss har det mer handlat om på vilket sätt vi förlorat snarare än att det är en katastrof med två förluster i rad. Vår analys var att vår defensiv och omställningarna varit för svaga och där behövde vi hitta tillbaka till grunderna, säger tränare Oscar Eriksson Elfsberg.

Glädjande nog så kunde man för första gången på länge, mönstra full trupp där Noah Johansson, Joel Ekström och William Ljungqvist återfanns i spel.
– Såklart otroligt viktigt att vi har tillgång till de flesta av våra spelare, framförallt med en relativt liten trupp. Majoriteten av matcherna (inkl. försäsong) i år har vi tvingats spela på ganska få spelare, vilket såklart inte är hållbart över en hel säsong. Därav skönt att vi börjar bli en ganska hel trupp igen.

Både period ett och två var jämna där Lerum hade en uddamålsledning två gånger om.
– Jag tycker att killarna gör en bra match defensivt vilket var vårt fokus inför matchen. Vi täckte mer än dubbelt så många skott mot Örebro som vi gjort mot Fagerhult och Lagan tillsammans. Det säger en del om hur vi offrade oss den här matchen och det bevisar också hur hårt straffade man blir när man inte tar jobbet till 100 %.

Till sist tre viktiga poäng. Vad kan ni ta med er från matchen?
– Tycker vi visar stark moral och krigar oss till tre poäng. En stor eloge till vår andrafemma med Victor Johansson i spetsen som skjuter hem matchen åt oss, även om hela laget gör en bra insats. Också kul att se Joel, Noah och William tillbaka på planen även om jag vet att de kan betydligt bättre än vad de fick visat mot Örebro.

Detta var första matchen sedan restriktionerna infördes, där publiken återfanns på läktaren vilket självklart betyder mycket.
– Innebandy ska ju spelas framför publik så det är såklart väldigt roligt. Hoppas på att få se mer folk på läktarna framöver och att vi tillsammans kan skapa en grym atmosfär och på så sätt locka ännu fler åskådare till arenan.

Herrarnas nästa match spelas på lördag då man gästar Åby IBK på bortaplan kl 14.00 – matchen kommer att gå att se via www.innebandy.tv