Tuff premiär för div 2

185
Foto: Marcus Erdeös

I söndags så hade vårt division 2-lag en efterlängtad premiär efter drygt ett års väntan.

Det blev dock en tuff premiär där man tog emot Vinga, men fick se sig besegrade med 9-4 till slut.
– Jag upplever att vi gör en bra match sett till 45 minuter. Vi har 10-15 minuter totalt där vi inte är bra och Vinga straffar oss på ganska enkla saker. Jag är nöjd med helheten men vi måste korta ner perioderna i matchen där vi inte riktigt är med. Vi gör väldigt mycket saker bra så vi ska ta med oss det. Alltid tråkigt att förlora men finns en ganska positiv känsla kring att de mål vi släpper in är inte för att Vinga gör något som är väldigt bra utan snarare att vi skapar läget åt dom, säger tränare Emil Larsson.

Då det väntar en ny match redan på torsdag så är det tight emellan att hinna förändra alltför stora moment.
– Vi kommer fokusera på det vi gör bra och slipa till de som inte riktigt funkade senast. Vi har två träningar innan torsdagens match så viktigt att bygga vidare på de vi gör som är bra. Det kommer handla mycket om att påminna om några grunder sen förbättra vissa detaljer. Tråkigt svar men vara trygga i vårt grundspel och tro på det vi gör.

På torsdag möter man alltså Hovås på bortaplan i säsongens andra match. Ett lag man mötte under inledningen av fjolårets säsong och förlorade mot i sudden.
– Känns jättebra att få match så snart igen, då tvingas man snabbt fokusera framåt. Jag personligen älskar Lundenhallen som gynnar spelförande lag så jag tror det kommer passa oss väldigt bra. Kan vi hålla en högre lägsta nivå under 60 minuter är jag helt övertygad om att vi åker hem till Lerum med 3 poäng.

Om du ser till ditt eget lag – vad vill du se från er?
– Tydligare understöd när vi ”går bort oss” i försvaret. Jag vill att vi går ut och gör en kollektivt bra insats. Senaste åren har kanske inte försvarsspel varit de som varit akademins styrka och vi ska fortsatt vara ett kreativt anfallsglatt Lerum men vill att vi visar ett otrolig engagemang defensivt på torsdag.

Det eviga snacket går ju om hur ungt laget är (vilket det är). Hur hanterar man det och vad finns det för fördelar och nackdelar?
– Haha ja det är de enda man får höra nästan. Jag tycker nästan det går lite till överdrift när man bara pratar om ålder och inte om kompetens. Killarna spelar ju inte i div 2 för att dom är unga utan för att dom är bra.

Fördelarna med lag med en ung snittålder är ju att det oftast är hungrigare och mer träningvilliga framförallt på denna nivån. Sen utvecklas ju sporten i den takten att alla nya generationer som kommer fram nu är ju modernare i sitt spel och har ett högre snittkunnande än de som vara unga för 10 år sedan.

Den största nackdelen är ju att med erfarenhet kommer ju ett lugn. Där behöver man snabbt behöva hitta en balans ganska snabbt med unga lag. Försöka få dom att komma ner i puls och fokusera på att komma in i match innan man ska avgöra den. Mer rutinerade lag blir inte stressade på samma sätt när misstag sker eller man släpper in mål för de har hänt innan och dom vet att det inte är någon fara. Kan vi med detta laget lära oss det så ska de bli väldigt intressant att se hur långt det kan bära.

Matchstart 20.30 i Lundenhallen på torsdag
Hovås IBK – FBC Lerum