Frida Zätterman om premiären och kommande match!

165
Foto: Christoffer Sturesson

Vi har tagit oss ett samtal med damlagets Frida Zätterman som är en av lagets två kaptener. Frida summerar seriepremiären mot Mölndal samt blickar fram mot omgång två borta mot Kärra IBK på söndag eftermiddag.

Vinst med 12-2 mot Mölndal i lördags efter 11 månaders väntan. Det måste ha varit en tung period för er och förmodar att det var minst lika härligt att få tävla igen. Dina känslor och upplevelser från matchen? 
– Det var såklart en helt fantastisk känsla att få spela på riktigt igen. Matchen var jätterolig från början till slut och det märktes, både på plan och på bänken. Alla gjorde jobbet och bidrog med det de kunde. Vi behöll fokus och jobbade på tills de sista sekunderna. Det är något som vi har fått jobba en del med under försäsongen, då vi innan har tappat fokuset lite ifall vi tagit ledning tidigt i matchen. Vi hade en riktigt go energi och det var bara ren glädje genom hela matchen. Och hejarklacken från F10/11 bidrog med mycket energi från läktaren också! 

Storsegern tyder på att många saker föll väl ut. För de som inte såg premiären, vilka delar i ert spel gjorde att skillnaden blev så markant? 
– Det var mycket som klickade för oss i helgen. Vi plockade fram alla verktyg som vi skaffat oss under försäsongen. Vi alla var säkra på hur vi ville spela, och alla visste vad man behövde bidra med. Bra passningar, många avslut och ordentligt med is i magen. Vi jobbade för varandra och litade på våra lagkompisar och det lönade sig. Vi hade grym spelfördelning från backarna och bra rotationer offensivt som skapade de ytor som behövdes för att göra 12 mål helt enkelt. 

Det har skett en del förändringar i truppen. Ett till stora delar nytt FBC, både som grupp och förmodligen även rent sportsligt. Beskriv säsongens upplaga av FBC?
– Jag tror stenhårt på säsongens upplaga. En riktigt stark ledarstab som brinner för sporten och för oss spelare. Laget är nog tuffare än någonsin, med en försäsong som denna i ryggsäcken. Vi har krigat på i 11 månader och tänker inte sluta nu. Vi är alla överens om vart vi ska och att det är bara vi som kan ta oss dit. Vår spelidé är lovande och med den talang som truppen har så finns alla förutsättningar att gå till kval!

En treårsplan sattes maj 2019 med sikte på allsvenskan. Visserligen är ni bara en match in i seriespelet men vilka förväntningar tycker du FBC-publiken skall ha på laget?
– Vi kommer att bjuda på riktigt fin innebandy, så man kan förvänta sig underhållning. Målet är ju ett Allsvenskt kval, men det kommer vara en rolig resa dit! Vi ska se till att det är värt att sitta på läktaren varje match. 

På söndag är det dags för omgång två och Kärra IBK på bortaplan. Dina tankar och förväntningar på denna match.
– Det är alltid kul med match och efter helgen så vill vi bara köra på igen. Kärra har jag inte jättebra koll på, men tycker inte det spelar så stor roll. Vi kommer köra på som vanligt, oavsett motstånd och jag tror definitivt att det blir några goa kassar! Efter en så lyckad seriepremiär mot Mölndal så får vi se till att ta med energin in i nästa match. Jag tror vi kommer ha stora möjligheter till att sätta vårt spel så som vi vill ha det. Jag förväntar mig en rolig match! Hur det går återstår att se, men jag tror absolut att det finns chans för 3 goa poäng till!