Motståndarkollen – Åby

108

Åby gör nu sin andra säsong i Allsvenskan efter att under säsongen 19/20 varit nere och vänt i division 1. Även dessförinnan har man haft svårt att etablera sig fullt ut. Under fjolåret slutade man tredje sist på 16 poäng och under en ”normal” säsong hade man alltså åkt ur serien.

Inför årets säsong har man drabbats av ett par tunga tapp. Främst två offensiva pjäser i form av Felix Karlsson som valt att testa lyckan i SSL och Mullsjö och Adam Wastesson som gått till hårdsatsande Ledberg. Även en spelare som Simon Tvingsell har valt att trappa ner. Kvar i laget finns spelare som Mathias Pettersson och Jonathan Pegler med rutin från SSL och trotjänaren Jimmy Bagge som ständigt nosar på 30 poäng och uppåt. Man har även fått loss backpjäsen Eddie Holgersson från Linköping som under förra säsongen fanns med på en dubbellicens, men som nu är permanent. Inte helt oväntat så finner vi Bagge, Pettersson och Pegler i den interna poängligatoppen efter tre omgångar i en trupp som annars ser något tunnare ut i år.

På sina tre första matcher har man tagit fem poäng. Man inledde mycket fint med att slå Höllviken på bortaplan med 3-4 innan man följde upp med en suddenseger mot Lindås. Väl i förra omgången så kom det dock ett bakslag då man på bortaplan förlorade med hela 9-4 mot Åstorp, ett lag som annars haft en ganska tuff inledning de också. Frågan är vart Åby står egentligen?

Lagets tränare, Tommy Karlsson, säger såhär inför lördagen:
– Jag tror att vi står mer redo denna säsong än tidigare. Trots nämnda förluster av spelare har laget aldrig varit så sammansvetsat och stämningen så god. Inför helgens match mot ett talangfullt Lerum, som var det laget vi hade svårast mot i fjol, hoppas jag att vi har gjort läxan. Vi kommer att göra allt vi kan för att alla tre poäng ska stanna hemma i Åby.