Andra raka för herrarna

304
Foto: Christoffer Sturesson

Herrarna begav sig till Norrköping under lördagen för att ställas mot Åby. Laget som förra året var ett bottenlag hade inlett den här säsongen betydligt starkare, även om man hade svårt för Lerum förra året vilket tränare Karlsson var inne på i intervjun inför.

Lerum jagade sin andra raka seger och hade nästintill fullt manskap igen, där dock inte Gustav Bolander och Felix Eriksson fanns med i truppen, men man kunde trots det mönstra tre fulla femmor. Åby som mönstrade en tung förstafemma med i princip all spets man hade i form av Jonathan Pegler (som missat två matcher) och Matthias Petersson offensivt och där Jimmy Bagge fanns på en backplats.

Båda lagen började på två femmor som matchades mot varandra i en ganska tempofattig inledning där inget av lagen tog taktpinnen utan kände på varandra. Det tog drygt sju minuter innan Lerum kunde spräcka nollan när Fredrik Bäckman vann boll bakom offensiv kasse av en Åbyback och kunde snabbt uppfatta Noah Johansson framför målet som petade in ett av sina enklare mål. I bytet efter får Victor Johansson matchens första utvisning efter ett slag bakifrån i ett hemjobb. Där tog det bara dryga 15 sekunder innan Mattias Pettersson stänkte in 1-1 med ett rejält direktskott. Bytet efter får Lerum chansen på straff när Åby tvingas rensa i eget målområde efter Pontus Reinholdsson varit framme. Victor Johansson får chansen att förvalta straffen, men får se bollen gå över efter ett rappt avslut. När Lerum väl börjar ta över lite i spelet med boll så drabbas man av matchens andra utvisning när Pontus Reinholdsson får sätta sig för en obstruktion. Ett bättre boxplayspel denna gången, men med bara sekunden kvar så kan Jimmy Bagge sätta 2-1 och se till att Åby går till pausvila med en ledning.

Bara ett par minuter in i period två får Lerum matchens tredje utvisning i form av en protest. Denna gången lyckades man dock inte nyttja det numerära överläget trots en hel del skott mot Wedlin i kassen. Inte helt oväntat så skulle nästa utvisning istället falla för hemmalaget när Pegler drar på sig två minuter för slag. Malte Tjerngren i Åbys mål fick jobba ordentligt och agera vägg och hade även hjälp av ribban när Joel Ekström försökte hitta första krysset, men inget mål. Tjerngren som även i bytet efter stod för ett par bra räddningar fick till sist kapitulera när Noah Johansson hittade en yta i slottet vid en kontring och serverad av Oscar Ahlsen gjorde han inga misstag. När period två sedan fortsatte i ett ställningskrig och såg ut att ha 2-2 inför period tre så kunde istället Jesper Hallqvist pricka in 2-3 och istället se till att Lerum hade ledningen inför avslutande 20.

Om de två första perioderna var ganska tempofattiga och målsnåla så var period tre raka motsatsen. Åby kvitterade efter dryga minuten innan Adrian Söderberg hittade borte krysset från sin vänsterkant. Åby kvitterade på nytt via ett dragskott utifrån innan Lerum kunde näta två gånger om. Först kunde Joel Ekström förvalta en omställning på bästa sätt innan Tim Sandblom gjorde detsamma i bytet efter, två avslut som båda placerades i det högre krysset. Bara två minuter senare var det dags igen när Victor Johansson stod för matchens prestation. Med boll från egen planhalva så tryckte han sig förbi sin försvarare, tog emot både ett och två slag innan han med en hand kunde peta in bollen bakom Tjerngren och tvingade Åby till en timeout. Åby hittade en reducering som betydde 5-7, men glädjen blev kortvarig då Fredrik Bäckman förvaltade ett friläge till 5-8. Matchen fick sedan ett längre avbrott efter en olycklig incident där Åbys Tobias Lundqvist vid en sargduell, landade ut på läktaren och skadade sig. Ambulans tillkallades och vi skickar alla våra hälsningar till Lundqvist och önskar ett snabbt tillfrisknande.

När matchen kunde återupptas så återstod fem minuter där Åby plockade målvakt direkt. Victor Johansson kunde dock rulla in 5-9 och i princip döda matchen. Ett mål till föll för vardera lag och fastställde slutresultat till 6-10.

Andra raka segern för Lerum och man avancerar därmed ett par placeringar i tabellen. Näst helg är det spelledigt där man istället möter Lillån på bortaplan den 23 oktober. Vi återkommer i veckan med fler kommentarer och intervjuer.