Ricard summerar helgens match

303
Foto: Christoffer Sturesson

Andra raka segern bärgades för herrarna i helgen när man begav sig till Norrköping för att möta Åby. Trots en bussfärd i en olycksdrabbad IFK-Göteborgs buss blev det vinst. Vi tog oss ett snack med huvudtränare Ricard Carlsson efter helgen.

Förra helgen kom säsongens första trea hemma mot Örebro. – Vi tog med oss att vi behöver kämpa och täcka skott för att vinna matcher i Allsvenskan. De två första matcherna var vi inte på bannan men nu när vi fått tillbaks lite folk så har träningarna, inställningen och allt annat blivit mycket bättre. Sen var det härligt att vi höll en tajt ledning ända in i mål, säger Carlsson.

Den föregående träningsveckan innehöll fyra pass och man hade gott om tid att förbereda sig samt att flera av spelarna även hann spela match i andra serier. – Ja fyra pass är inget ovanligt för Lerum, men denna veckan blev det lite mer tid i hallen än vanligt. Killarna älskar innebandy så varför inte. Sen hade det med att både jas och div 2 hade vardagsmatcher. Men vi fick två träningar med mer matchspel och två med fokus på annat. Kändes bra att träna extra mycket när det gått lite tyngre än väntat.

I helgen var det alltså Åby som väntade, laget som jobbar för att etablera sig allt mer i Allsvenskan efter att senaste 4-5 säsongerna varit nere och vänt i divison 1 vid ett par tillfällen. – Åby har haft en bra start på året,men vi visste att vi var favoriter och måste slå Åby om vi skall ha nått med toppen att göra. Var jämna matcher förra året så förstod att det skulle vara tufft men kändes som vi hade en bra matchplan inför matchen.

Första perioden var tempofattig där båda lagen spelade på två femmor i princip hela perioden, där Lerum enbart använde sin tredje för avlastning vid ett fåtal tillfällen. – Jag var ganska säker på att dom skulle spela på två femmor och hade också koll på att en av dom levererar mer poäng. Visste också att vi inte skulle få allt för mycket hjälp med tempot och där med fick vi med spela på två femmor främst. Tredje femman gjorde det dock väldigt bra dom gångerna som hoppade in och visade sig vara väldigt viktiga för oss med blanda annat det viktiga 3-2 målet inför sista. Alla tre femmor går plus!

I period två öppnades det upp sig något och det var främst Lerum som tog till vara på det och kunde sno åt sig en 2-3 ledning. – Vi hade pratat mycket om att inte ge dom chanser så kändes bra att inte släppa några mål i andra. Vi vinner med 2-0 och har bud på fler mål sista minuten. Härligt att ha med sig en ledning inför sista när man möter lägre spelande lag som Åby. Betyder att dom behöver komma upp lite i banan.

Om de två första perioderna hade varit ganska tempofattiga och avvaktande så bjöd period tre på ett målkalas. Slutresultat blev till sist hela 6-10 där Victor Johansson bland annat petade in ett hattrick för andra matchen i rad. – Sista perioden öppna upp sig rejält och det var till våran fördel. Små marginaler som avgör, men tycker det visade att vi var det starkare laget. Dom blev tröttare och bjöd på mer ytor och misstag.

Nu väntar en ledig helg och det är först den 23 oktober det vankas match igen när man ställs mot Lillån på bortaplan, ett lag som också haft en tuff inledning. – Kommer bli en lite tuffare första vecka för killarna så vi håller oss hela, hela säsongen. Men där vi också kommer gå in djupare på special teams som inte funkar som önskat. Andra veckan kommer bli mer ”vanlig” där vi får upp matchformen och spelar en hel del!