Veckans profil – Emma Brydolf

202
Foto: Christoffer Sturesson

Vårt damlag har startat serien med två storsegrar och ligger i topp av tabellen. Vi har tagit oss en pratstund med 18-åriga högerforwarden Emma Brydolf som går in på sin tredje säsong med A-laget. Emma berättar hur hon upplevde helgens match mot Kärra IBK, hur hon förberett sig inför seriespelet samt tankar om kommande match mot IK Zenith.

Storseger 12-0 på bortaplan i söndags eftermiddag mot Kärra IBK. Vilka tankar och upplevelser bär du med dig från matchen? 
– Alltid skönt med vinst! Det var en rolig match där vi fick styra spelet. Något som känns väldigt bra är att försvarsspelet satt och det tar vi med oss till kommande matcher.

12-2 i premiären mot Mölndal följs upp med ytterligare en storseger mot Kärra. Laget verkar vara i bra form. För de som inte såg matchen, vilka delar i ert spel gjorde att segermarginalen blev stor? 
– Vi skapade många målchanser genom bra bolltempo och mycket rörelse i anfallszon. När vi tappade boll tog vi snabbt tillbaka den och kunde vända spelet. Att vi sköt mycket har en stor betydelse till många mål och det tar vi med oss.

Du ligger i topp i poängligan med 9 poäng och din form förefaller vara mycket bra. Hur har du jobbat under försäsongen för att komma väl förberedd till seriespelet och vilka egenskaper i ditt spel utmärker dig så här långt?
– Försäsongen har varit lång men för mig har NIU gett mig chansen att förbereda mig extra bra. Min försäsongsträning har innehållit mycket löpning för att orka spela med hög fart genom hela matcherna. Senaste månaden har jag mest gjort rehab för min axel för att kunna vara med och spela i seriepremiären. Jag skulle säga att min positionering på plan och att jag skjuter mycket är anledningarna till att det har börjat så pass bra.

På lördag väntar ännu en bortamatch. Denna gång mot IK Zenith som värvat många spelare och förutspås vara ett av lagen som skall slåss i toppen av tabellen. Vilka tankar och förväntningar har du på matchen?
– Som sagt förväntas Zenith vara ett av topplagen och därför kommer det bli en bra match. Vi har ganska bra koll på Zenith eftersom vi har mött dem tre gånger under försäsongen och vet vad vi behöver göra för att ta 3 poäng. Det gäller att vi är skärpta i avsluten, fortsätter med vårt försvarsspel och håller fokus hela matchen.

Vi tackar Emma för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot IK Zenith.