Hemmapremiär väntar för damtvåan

138
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Förra helgen så startade damernas U-lag i division två igång sin tävlingssäsong när de reste norrut till Myggenäs för seriepremiären. Där blev det efter en målsnål match tillslut seger för Lerum med 1-4.

Hur är känslan efter försäsongen och seriepremiären?
⁃ Den är bra, vi har haft en stabil försäsong där alla har deltagit. I seriepremiären va vi lite svårstartade men när vi väl kom igång gjorde vi det vi har övat på och ska göra, och vi kom hem med tre goa poäng, säger Amanda Lindström om säsongsstarten.

Amanda spelade förra säsongen i a-laget, men har nu tagit steget ner till division två och U-laget. Är det stor skillnad på serierna tycker du?
⁃ Ja det skulle jag ändå säga. Det är större spridning på spelarnas nivå. Men vi har bra lagkänsla och samspel så det har ingen betydelse.

Hur har ditt lagbyte påverkat dig som spelare?
⁃ Jag har hittat motivationen och självförtroendet igen vilket jag tycker gör mig till en bättre spelare än jag kände att jag va när jag lämnade div1, vilket känns jättekul!

Hemmapremiär idag mot Lindås, vad behöver ni göra för att gå därifrån med tre poäng?
⁃ Jag har tyvärr inte så bra koll på Lindås lag i division två, men gör vi det vi ska så är jag säker på att vi tar tre poäng även denna ikväll.

Hur tror du matchen kommer sluta och vem tror du kommer sticka ut lite extra på plan?
⁃ Svår fråga i och med att jag inte har koll på motståndet, men jag tror vi vinner med 4-2 och att Cajsa Reuterberg kommer utmärka sig både offensivt och defensivt.

För er som vill kolla på matchen så spelas den ikväll i Lerums Arena C med matchstart kl 20.00