Stark vändning av Dam-2

177
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Det blev en intensiv andra omgång när Lerum gästades av Lindås. Lindås såg länge ut att kunna vinna matchen, men med ett starkt lagarbete lyckades Lerum vända matchen i tredje perioden och ta sin andra raka seger.

Matchen börjar i ett intensivt tempo där båda lagen ger och tar i närkampsspelet, spelet böljar fram och tillbaka men med ett litet bollövertag från Lerum. Lindås är giftiga i sina omställningar och skapar lite oreda i Lerumsförsvaret med sin höga press.

Ett snöpligt självmål av hemmalaget ger lindåsledning efter dryga halva första perioden spelad. Lindås får lite energi av det och tar över initiativet lite då de vinner lite mer dueller samtidigt som Lerum försöker skaka av sig målet. Lerum får inte riktigt igång sitt spel som önskat, slarvigt och stressigt summerar de rödkläddas första 20 minuter.

Första perioden slut och Lindås i fortsatt ledning. Om första perioden var ett ställningskrig så blev den andra inget undantag, något som utvisningsminuterna vittnar om ( 4 min för Lindås, 2 för Lerum). Lerums powerplay skapar bra tryck på Lindås men saknar sista skärpan. Lindås powerplay reder Lerum stabilt ut. Spelmässigt är det nästan en kopia på första perioden. Två lag som försöker luckra upp varandra utan att riktigt få matchbilden dit man vill. Med 2.40 kvar av perioden utökar Lindås sin ledning efter en felpassning i Lerums försvarszon. Tungt psykologiskt mål att släppa innan pausvilan.

Inför den tredje perioden bestämmer sig ledarstaben för att förändra presspelet och det skulle visa sig vara ett lyckat drag. Lerum flyttar fram sina positioner och stressar Lindås till dåliga beslut. Detta leder fram till Klara Sandins tidiga och viktiga reducering 01.19 in i perioden. Lerum får genast energi och blodad tand och skapar flera bra lägen minuterna som följer utan att lyckas förvalta chanserna.

När Lerums press är som värst ådrar sig Linn Gustafsson en tvåminutersutvisning, Lindås får chansen till att vända tillbaka initiativet men Lerums box är fortsatt tight och släpper inte till mycket. Men jobbigare skulle det bli då Emma Sandqvist får sätta sig på botbänken efter en duell och således spel 3 mot 5 i dryga minuten. Gyllene chans för Lindås att verkligen koppla greppet igen alltså. Men Lerums tremanna-box gör ett byte av yttersta världsklass och stänger ner bortalaget fullständigt.

Efter avklarat boxplay tar Lerum timeout. Lite korrigeringar görs och nu skulle man gå för det. En vändpunkt kommer omgående när Alice Klintberg skickar in kvitteringen i slottet efter en tilltrasslad situation. Nu är Lerum verkligen på gång och det är total dominans i hemmalagets favör. Lindås känner sig pressade och begär timeout. Effekten uteblir och istället är det Lerum som genom för dagen duktiga Klara Sandin, tar ledningen med 4 minuter kvar och vändningen är ett faktum.

Efter målet flyttar Lindås fram och krigar på varenda boll för att skapa någonting i en desperat jakt på kvittering. Lerum spelar stort och med långa passningar, fördriver tid i anfallszon där man är stark över boll. I ett anfall av Lerum får man med sig ett frislag i fickan med en minut kvar. Lise Wadheden ser Thea Brunbäck som störtar mot mål på bortre stolpen, Lises passning går fram och Thea kan med en backhand rulla in bollen under Lindåsmålvakt. Sista minuten lyckas inte Lindås egentligen inte skapa någonting och slutsignalen ljuder med Lerum som segrare efter en mäktig upphämtning i sista perioden.

En otrolig laginsats där man visar på bra moral, tron på varandra och en enorm uppoffringsvilja.