Stark tredje period låg bakom fjärde raka vinsten

152
Foto: Daniel Lundgren (D-Foto)

Det var upplagt för fjärde raka segern för Lerums JAS-killar när man under fredagskvällen tog emot jumbon Ale.

Sett till tabellens läge så kunde matchen bara sluta på ett sätt, men matchen skulle få en oväntad utveckling. Lerum saknade Adrian Söderberg som var på U19-samling och även Tim Sandblom. Trots det mönstrade man tre kedjor framåt med Anton Sahlin i målet.

Ale som valde att spela ett man-man spel gjorde det svårt för hemmalaget som hade svårt att komma rättvända i offensiv zon. Periodens enda mål kom i slutskedet när Felix Eriksson hittade in till Fabian Lakander i slottet som snyggt kunde lyfta in bollen.

Även om period två innehöll en del chanser för Lerum så kunde Ale flertalet gånger ställa om och med bättra skärpa. Ale kvitterade till 1-1 via ett snyggt anfall och ett ännu snyggare avslut i bortre krysset. Ett powerplay följde för vardera lag, men utan utdelning och det var under periodens sista minut som Victor Johansson kunde göra 2-1 innan Simon Lindén tryckte in 3-1 med en del vilja och se till att Lerum kunde få lite andrum inför period tre.

I period tre skulle det lossna rejält. Ale orkade inte hela vägen i sitt markeringsspel och ytorna blev allt större och större. Firma Svanberg&Johansson skulle skörda stora framgångar och hitta varandra med fina kombinationer flertalet gånger om. De båda stannade till sist på sex poäng vardera och matchens resultat skrevs till 11-1 där period är värd att ta med sig.

Assisterande tränare Joel Ekström, säger såhär efter matchen: ” En match med två helt olika ansikten. Vi kommer ut första två perioderna och inte alls gör vad vi skall där vi i staben tyvärr får göra några ändringar och gå ner på folk, men förändringarna gjorde sin nytta och vi går ut i tredje perioden med en helt annan pondus. Vi vinner närkamper vi vågar spela farliga passningar samt att vi trycker in bollarna, så där skall spelarna ha stor cred, en sista period som vi verkligen tar med oss till kommande serie matcher!”