Sanslös upphämtning räckte ändå inte

407
FBC hade mycket att fundera på. Foto: Chrisoffer Sturesson

FBC Lerum stod inför en mycket viktig match och dessutom derby mot Lindås där båda lagen var i stor poängnöd. Det var helt klart Lindås som klarade den pressen bäst samtidigt som FBC Lerum underpresterade. Ett 1-8-underläge blev till slut 7-8 – nära skjuter ingen hare.

FBC Lerum stod inte alls att känna igen i första perioden. Det dröjde faktiskt 10 minuter innan man avlossade första skottet mot Lindåsburen och då hade Lindås redan skjutit uppemot 10 skott och gjort 2 mål. Lerum var ängsligt och hade mycket svårt med Lindås höga press. Lindås gjorde sitt första mål redan efter 1.09 och fyllde på med tre mål i 10:e, 12:e och 19:e minuten och det kunde faktiskt varit mer om inte Viktor Wedlin varit alert vid ett antal tillfällen. Skottstatistiken talade också sitt tydliga språk, 3-15.

Lerum kom ut med ny energi och skapade ett par lovande chanser i början av andra men så fick Lindås Fabian Österman rinna genom FBC:s försvar lite väl lätt och vi hade 0-5 efter 2.33 i Lerums Arena. Matchbilden blev något jämnare under första halvan av andra perioden men det var fortfarande Lindås som hade de hetare chanserna. Äntligen fick hemmapubliken jubla när Tobias Sanne borrade upp 1-5 i krysset efter 12.29 men glädjen blev kort då Lindås i momenten därefter fyllde på till 1-6.

I 16:e minuten får FBC matchens första utvisning och man spelar bra – nästan hela boxplayet. D¨å får Lindås Tim Svan få stå ostörd precis framför mål och slå in en retur och det är 1-7.

Tyvärr ytterligare en svag period från hemmalaget som inte får något stäm överhuvudtaget. Man får kämpa för varenda målchans och samtidigt känns det farligt varje gång Lindås etablerar spel i anfallszon. Skotten i andra jämnades ut något men Lindås vinner dem med 9-5.

Det blir en chock direkt i tredje igen. Sista back vänds enkelt bort och tyvärr får inte Robin Pagoldh den bästa starten med ett friläge så vi har 1-8 efter bara 12 sekunder. Victor Johansson replikerar snabbt och gör FBC andra efter 46 sekunder. Sedan har Lerum ett par anfall då bollen balanserar på mållinjen men det är kanske symptomatiskt idag att man inte heller har det lilla extra flytet.

5.09 rinner Marcus Burman genom och trycker snyggt in 3-8. Man börjar ana en viss oro i Lindås – det kan gå fort i innebandy och när man dessutom gör ett självmål och vi har 4-8 så börjar hemmapubliken hoppas. Lindås känner Lerum flåsande och tar timeout. Lindås får andrum efter exakt halva perioden då domarna hittar en lite för enkel utvisning på Joel Ekström för fördröjande av spel.

FBC grejar boxplayet utmärkt och man har sedan ett par minuter med otroliga chanser men det lilla saknas. Med bara fem minuter kvar av tredje får FBC sitt första powerplay och satsar allt när man tar ut målvakten och får hål på Lindås igen men det gick mycket innan Anton Svanberg prickar in 5-8 efter 16.39 på ass från Joel Ekström. Nu tar FBC timeout och drar upp de sista riktlinjerna. Två minuter till rinner iväg innan Joel Ekström hittar Joel Ekström rätt genom Lindåsförsvaret och det är 6-8, 18.51. Lindås rutinerade rävar dödar massor av tid sista minuten och tyvärr är det försent Noah Johansson sätter 7-8 med bara två sekunder kvar.

Det är bara att inse att det är en för lång uppförsbacke att ta ikapp 1-8 men nu lyckades det nästan ändå. Sett över hela matchen vinner Lindås rättvist och förhoppningsvis ger 1,5 vecka några bra träningar så att man kan ta Warberg borta nästa vecka.