Veckans profil – Annie Dristig

140

Vi har tagit oss en pratstund med 24-årige Annie Dristig som går in på sin tionde säsong med A-laget. Annie berättar bland annat om hur hon upplevt inledningen av serien, förväntningarna på säsongen och hennes egen form.

Två segrar under veckan, Kungälv på bortaplan (2-5) och Guldheden i Lerums Arena (5-1). Ni är nu upp i sex raka vinster och fortsatt i topp av tabellen. Dina tankar om seriestarten?De är mycket positiva! 6 vinster av 6 möjliga så det är såklart bästa tänkbara starten och en inslagen väg vi vill fortsätta på!

En stark formkurva under försäsongen förfaller ha följt med in i seriespelet. Ni ligger som sagt högst upp i tabellen efter sex spelade matcher. Vilka förväntningar hade du på säsongsinledningen?Att det skulle bli väldigt spännande och roligt att få starta igång säsongen på riktigt och att få mäta oss med övriga lag i serien. Vi vet vad vi kan och vad vi vill, så då är det viktigt att ha och tålamod och fokus från början och att försöka ta en match i taget. Klyschigt kanske, men som sagt väldigt viktigt! 

Du har startat seriespelet starkt och gjorde under veckan fyra nya mål, totalt sju stycken så här långt. Beskriv din egen form och vilka faktorer som bidragit till alla mål du producerat?Ja målskyttet har börjat bra för att vara mig som tidigare inte varit en uttalad målskytt på det sättet. Har ofta fått höra att jag ska våga skjuta mer och nu har jag väl börjat göra det och då har målen kommit. Det senaste har jag också spelat mycket högerforward och har då fått en annan roll med andra offensiva ytor att jobba med, vilket har funkat bra. Men framför allt känner jag mig lugn och trygg med tjejerna i laget och med ledarstaben, och det tror jag är nyckeln till att lyckas tillsammans!

På söndag är det dags för omgång sju i serien. Det är Stenungssund som står för motståndet och det är spel på parkettgolv som väntar. Det senaste bortamötet slutade med en brakförlust 1-6. Hur skall ni ta er an uppgiften denna gång?Med tanke den senaste visiten i den hallen har revanschlusten nog aldrig varit större! För att ta 3 poäng ska vi spela vårt spel och fortsätta kämpa för varandra så som vi gjort hittills. Det gäller att vi är påkopplade från start i både skalle och fötter och förbereder oss på en fysisk kamp på parketten i 60 minuter! 

Vi tackar Annie för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot Stenungsund på söndag.