Ågren efter andra raka vinsten

159
Foto: Christoffer Sturesson

Det spelades en sen match under lördag där vårt divison 2-lag ställdes mot Lindås. Ett lag i snarlik sits med en ung trupp överlag som blandat och gett under inledningen.

Förra helgen kom säsongens andra tunga seger när man på hemmaplan besegrade Frölunda. – Vi tog med oss att vi verkligen visade att vi kan vara med och slåss om toppen i serien, även att inställningen och lagkänslan var en avgörande faktor vilket vi vill hålla genom hela säsongen, säger Simon Ågren.

Med en träningsvecka i ryggen var det dags att ta sig an Lindås för tre nya poäng. – Tankarna var att ta med just den känslan från Frölunda in i Lindåsmatchen som vi visste redan innan skulle bli en tuff match. Vi har även fått in ett par nya spelare vilker gör att konkurrensen ökar vilket gjorde att man visade mer och gav det där lilla extra vilket man märkte även i matchen mot Lindås.

Det var dock Lindås som hade 2-0 efter första och 2-1 efter andra. – Jag tycker att första perioden var våran minst bra och man märkte att inte alla var riktigt där med huvudet. Sedan i pausen mellan första och andra perioden så fick vi våra huvuden rätt vilket visar sig när vi vinner andra perioden med 1-0. Detta gav oss energi och en liten extra boost inför tredje och man kunde känna redan i omklädningsrummet att vi kommer komma härifrån med en vinst.

Tredje blev dock händelserik. Även om Lerum vände till 2-4 ledning under periodens första halva så skulle Lindås reducera och kvittera sent. När man även drabbades av en utvisning med dryga minuten kvar såg det tungt ut, men istället kunde Fabian Lakander pricka in 4-5 med 15 sekunder kvar och säkra tre nya poäng. – När vi kommer ut för tredje så kommer vi upp i nivå direkt, detta gjorde även att vi blev lite stissiga och lite ofokuserade. Det leder till att matchen håller sig jämn då det blir många målchanser åt båda hållen, men Anton i kassen briljerar och håller oss kvar. Det sista som händer är att vi får en utvisning med en minut kvar och det står lika, man kände verkligen spänningen i luften. Med mindre än en halvminut kvar så snappar Fabian Lakander upp bollen och bara bestämmer sig för att sätta den vilket gör att vi vinner matchen och får en jävligt bra känsla med oss som kommer hålla länge.

Andra raka segern och ni kliver uppåt i tabellen – hur långt kan det räcka i år? – Andra raka matchen med vinst och vi har visat att vi är här för att konkurrera om uppflyttning, Min tro på hur långt det kan gå, är att efter säsongen så kommer vi ligga med en stor plansch och guldhattar där det kommer stå div 1 nästa!

Nästa match för division två spelas söndag 21/11 kl 15.00 i Rydsbergshallen.