Matchens profil vs Malmö FBC

171

Efter en tyngre trend under de senaste matcherna så siktar herrarna på tre poäng hemma mot Malmö under lördagen när det vankas dubbelarrangemang.

För lite mer än en vecka sedan blev det en förlust hemma mot Lindås i derbyt och man har därefter haft tid att bearbeta vissa moment. – Vi har inte haft krismöte skulle jag inte säga men vi har lagt upp lite nya mål nya planer och det känns på nått sätt som en ny tändning har startats, sedan har vi tränat på med högre tempo samt vilja att nå kval, säger Joel Ekström.

Sett till läget i tabellen har det gått tungt där det är jämna skikt på flertalet håll. – Inte bara rent resultatmässigt utan även hur vi har förlorat matcherna har varit lite av en katastrof, men det är någonting vi verkligen hoppas att kunna ändra på nu redan till helgen. Oavsett om vi vinner eller torskar vill vi gärna ha med oss en bra känsla efter matcherna som jag inte tycker vi fått med oss än, sedan är tre poäng alltid oerhört viktigt!

Nu är det alltså Malmö som väntar, ett Malmö som har börjat starkt och som i allra högsta grad har häng på kvalplatserna. – Svår match, en lag som ligger lågt och utnyttjar motståndarnas misstag, en match där jag tror vi blir spelförande vilket vi gillar!

Om du ser till eget spel – vilka nycklar behöver ni få till? Vi måste komma tillbaka till våra grunder och det effektiva spelet, våga spelvända samt våga spela med boll vilket vi var unika med förra året!

Ekström som hade en magisk säsong under fjolåret då han på sina 68 poäng blev segrare av poängligan. Årets säsong präglades av skador under inledningen och hittills har Ekström en bit kvar till fjolårets snitt. Det klart jag måste leverera, det måste alla i vårat lag för att vinna matcher! Det klart man känner press, men det kvittar för mig vem som gör poäng bara Lerum går till kval så känner jag att jag har nått mitt första delmål för säsongen!