Veckans profil – Ida Åberg

159
Foto: Christoffer Sturesson

Vi har stämt av med 18-åriga forwarden Ida Åberg som gör sin tredje säsong med A-laget. Ida som kombinerar både spel i JAS och A-laget berättar om sin tid i FBC så här långt, hur det funkar med idrottssatsningen i klubblagen och skolan samt tankar om matchen till helgen mot FBC Vinga.

Du missade tyvärr matcherna mot Guldheden och Stenungssund pga förkylning men har spelat övriga seriematcher. Ni är uppe i sju raka segrar vilket imponerar resultatmässigt. Dina tankar om seriestarten och nyckelfaktorer till att ni startat starkt? – Jag tror att vi fick en bra start tack vare all tid vi lagt ner på träning under pandemin. I de första matcherna tror jag att vi liksom chockade motståndarna med vår fart och fysik. Tror att många lag inte tränat lika hårt som vi under pandemin. Nu börjar de nog komma igång en del och matcherna kommer säkert att bli lite jämnare framöver.

Med IBK Göteborg som moderklubb åkte du till USA vid 15 års ålder för studier. Efter ett år kom du tillbaka i samband med gymnasiestudier. Du valde då att byta till FBC Lerum och är nu inne din tredje säsong i med oss. Hur skulle du summera din tid med FBC så här långt och vad anser du kännetecknar föreningen?– Jag skulle summera tiden i Lerum som rolig och intensiv. Jag trivs i laget. Det är en stor och härlig trupp där alla vill satsa. Föreningen känns seriös och det finns mycket engagemang runt omkring laget.

Din idrottssatsning är seriös med A-lag, JAS och NIU där du genomför oftast 7 träningspass per vecka och spelar 1-2 matcher. Du har hållit dig skadefri och din utveckling har gått stadigt framåt. Berätta lite hur du upplever din idrottssatsning, vilka fördelar och utmaningar det för med sig och vilka rutiner som är viktiga för dig? – Jag går natur så det klart att det är en utmaning att hinna med att plugga. Jag bor ju inte i Lerum heller så det klart att det blir mycket tid på bussen. Det blir helt enkelt lite för lite tid för annat, även om jag faktiskt aldrig tänkt att det är för mycket innebandy. En fördel med detta är ju helt klart att man tvingas bli effektiv, framför allt när man pluggar. Men den stora fördelen är ju allt man får uppleva med sitt lag. Jag har hittills aldrig ångrat min idrottssatsning. Rutiner som är viktiga för mig är såklart sömn och mat. Annars så funkar man ju inte 🙂

På lördag väntar FBC Vinga i Lerums Arena. Ett lag som med sina fem inspelade poäng hittills är placerat längre ner i tabellen. Dina tankar och förväntningar på denna match? – Jag tror att det kommer att bli en rolig match att spela, där vi kommer att ha mycket boll och där vi får se upp för kontringar.

Vi tackar Ida för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot FBC Vinga på lördag.