Storseger hemma mot Malmö

379
Foto: Christoffer Sturesson

En viktig nyckelmatch väntade under lördagen för våra herrar. Efter två tunga förluster så var man i behov av tre poäng mot Malmö för att inte bli indragen i bottenstriden på riktigt.

Malmö som inlett säsongen starkt förlorade senast mot Lindås och kom revanschsugna för att inte tappa sin kvalplats. Efter en vecka med sjukdomar så fanns det ett par spelare som inte kom till spel. Oscar Ahlsen, Gustav Bolander och Anton Svanberg saknades, där glädjande nog Pontus Reinholdsson var tillbaka i spel igen.

Hemmalaget valde att starta på två formationer där gästande Malmö gjorde detsamma. Efter ett par avvaktande byten från båda lagen så kunde Victor Johansson spräcka nollan när han mycket kyligt assisterades av Tim Sandblom. Malmö kvitterade när man från nästan ingenting hittade in bakom Wedlin. Lerum skapade flera chanser med centrala avslut, men utan utdelning och istället skulle Malmö få chansen i powerplay. Väl där spelade Lerum ett bra boxplay och perioden slutade till sist 1-1, en ganska tempofattig och chansfattig historia.

Andra perioden var knappt tre minuter gammal innan Lerum kunde ta ledning. En andrasituation i en kontring ledde till att Noah Johansson kunde servera Joel Ekström ett öppet läge. Malmö skulle sedan få chansen i powerplay på nytt efter en tveksam utvisning. Efter att ha bränt ett jätteläge i slottet så skulle man till sist få utdelning när ett skott från pointposition slinker igenom både täck och målvakt. Fredrik Bäckman skulle se till att man återtog ledningen efter en fin prestation där han till sist rullade in bollen retfullt enkelt bakom Malmös målvakt. Målen fortsatte avlösa varandra – Malmö kvitterade, men Lerum gjorde både 4-3, 5-3 och 6-3 på kort tid. Målskyttar Fredrik Bäckman, Tobias Sanne och Joel Ekström. Efter ett par fina anfallssekvenser så kom även 7-3 när Adrian Söderberg snyggt kunde lirka in bollen i nättaket. En andraperiod som gick klart i Lerums favör.

Malmö fick den start man ville i period tre när man efter drygt två minuter hittade en reducering till 7-4. Lerum skulle efter en dubbelutvisning få chansen i 5 mot 3 under två minuter. Efter en svag förstaminut så kunde Joel Ekström pricka in 8-4 med ett relativt tamt avslut. När sedan 9-4 och 10-4 kom inom loppet av en dryg minut så var känslan att luften gick ur gästande Malmö. Med drygt 10 minuter kvar tog man sin timeout och kort därefter plockade man målvakt i ett försök. Istället kom 11-4 när Joel Ekström lyfte in bollen i tom bur. Matchen slutade till slut hela 14-5, där 13-5 var matchens delikatess efter en rejäl upprullning som avslutades av Victor Johansson.

Tre tunga poäng där det offensiva spelet gav en känsla av fjolårets kombinationsspel där gästande Malmö hade svårt att störa Lerum fullt. Nu väntar en tuffare tisdagsmatch när man beger sig ner till Warberg för att försöka sno åt sig en ny trea.

Huvudtränare Ricard Carlsson efter matchen:
– Härligt att se killarna lira lite innebandy igen med glädje och självförtroende. Underbart att vi får göra 14 mål och får ordning i försvaret bättre än tidigare. Vi gör saker vi pratat om under veckan som att ta kontringarna när vi får läge och när vi drar upp bolltempot så hade dom svårt att hänga med. En genomgående bra insatts fråga alla i laget

Nästa hemmamatch spelas nästa lördag 27 november i Lerums Arena klockan 16.00 – Årets sista hemmamatch för herrarna så se till att komma förbi och heja fram dem till nya poäng då.