Matchens Profil – Adrian Söderberg

230
Foto: Christoffer Sturesson

En helg i positiv bemärkelse är avverkad där våra herrar tog en tung trea på hemmaplan när ett dubbelarrangemang avverkades.

Det var Malmö som kom på besök och som vi nämnde på förhand, ett Malmö som hade inlett säsongen starkt och har häng på kvalplatserna. – Känslan inför matchen mot Malmö var bra. Vi har släppt de matcher som varit innan och nu handlar det bara om att ta en match i taget, säger Adrian Söderberg.

Det var en avvaktande förstaperiod, både sett till antalet mål, chanser och tempo. En klar skillnad sett till tidigare matcher där det varit rejält målrikt från start. – En plan som vi hade innan matchen var att sätta försvarsspelet och det tycker jag att vi gör med tanke på att vi bara släpper in ett mål. Sett offensivt, så spelar vi bra och får många bra målchanser. Men 1-1 efter första perioden rättvist för båda lagen.

Det var i andra perioden som det släppte ordentligt. Även om första tio var jämna så kunde Lerum tillslut rycka till 7-3. – Vi pratade mycket om att spela med ett stort självförtroende och att hitta tillbaka till kontringsspelet som vi hade ifjol och det tycker jag märktes av. Vi vågade göra det vi är bra och det gav goda resultat.

Till sist slutade matchen hela 14-5 där sista perioden bjöd på en hel del fina mål också. En rejäl urladdning sett till senaste matcherna som hade mycket positivt att ta med sig. – När vi gör 14 kassar är det svårt att säga att vi inte ska ta med det vi gör i offensiven. Vi vågar mycket och vi har ett bra bolltempo. Sedan tycker jag även att vi ska ta med självförtroendet in i nästa match, som verkligen kommer att behövas.

Söderberg fick chansen i femman med Reinholdsson, Bäckman, Johansson och Ekström. En femma som låg bakom flera av målen och ägde mycket boll. – Det föll ut väldigt bra tycker jag. Vi hittar tillbaka till kontringsspelet vi hade ifjol och jag vet inte hur många lägen vi skapar bara på att ge kontringen en chans.

Redan under tisdagskvällen är det dags igen i nästa tuffa drabbning när man möter ett revanschsuget Warberg som förlorade i helgen. – Warberg är ett bra lag med många skickliga spelare, vi likaså. Vi båda gillar att äga mycket boll så det lär bli en underhållande match.