Uddamålsförlust i Varberg

286
Tobias Sanne stod för två av Lerums mål - Foto: Christoffer Sturesson

Det intensiva schemat för lagen på herrsektionen fortsätter. Under tisdagen var det dags för A-laget att återigen kliva in i spel när man ställdes mot Warberg på bortaplan.

Precis som i helgens storseger ställde man upp med två femmor från start, där dock Oskar Härsjö saknades och ersattes av Oscar Ahlsen. I målet fick Robin Pagoldh chansen från start. Warberg däremot startade på tre femmor vilket skulle bli synligt under den första perioden redan.

Då det var fri entré så hade man lyckats locka en del folk och stämningen på läktaren var god. Hemmalaget satte tonen från start och dominerade byte efter byte. Lerum hade svårt att få till uppspel av kvalite och de anfallen som kom var lätträknade och oftast snabba. Med hjälp av skottäck, stolpar, ineffektivitet hos hemmalaget och en febrilt kämpade Pagoldh så skulle det dröja 13 minuter innan Joel Birgersson spräckte nollan, något som kunde skett betydligt tidigare. Isak Stöckel utnyttjade ett slarv från Lerum på mittplan och drog snyggt in 2-0 i nättaket innan periodens slut. En period där Lerum ska vara glada att man inte hade ett större underläge inför period två.

Warberg fortsatte med sin frenesi i period två. Högt bolltempo, platsbyten, ett aggressivt försvarsspel och en tydlig idé. Även om Lerum fortsatte skapa några ströchanser så var det Warberg som kunde göra 3-0 när Edwin Körberg från en snäv vinkel lyfte in bollen kyligt i första krysset. Lerum luftade fler spelare i mitten av den andra perioden och reduceringen skulle komma när Tobias Sanne från en central position hittade in med ett lågt skott i bortre gaveln. Målet gav energi och chanser skapades i de två efterföljande byten också – där ytterligare en reducering skulle komma. Fredrik Bäckman snurrade i offensivt hörn och lyckas på något sätt valla in bollen bakifrån målet bakom Warbergs Kodelja i målet, ett slumpartat mål utan dess like. Lerum fortsatte jobba sig in i matchen och att 3-3 skulle komma var kanske inte helt oväntat om man såg till bytena som följde. Tobias Sanne bröt bollen på sin högersida, tog några meter framåt innan han med ett nytt distinkt avslut hittade krysset, ett riktigt fint avslut som fastställde periodens resultat till 3-3.

I period tre så skulle Warberg tidigt nyttja ett misstag igen där Filip Erheden kunde pricka in 4-3 efter en bollvinst högt upp. Ställningskriget fortsatte, men Warberg skulle på nytt ta till vara på ett misstag från Lerum med dryga 10 minuter kvar. Isak Stöckel serverade Mattias Kongstad i slottet som hittade in bakom Pagoldh. Lerums momentum som fanns i slutet av period två återfann sig inte och tiden rullade på fort. En timeout togs med drygt två minuter kvar och reduceringen tryckte Pontus Reinholdsson in från nära håll med 15 sekunder kvar, men närmare än så kom man aldrig och Warberg tog till sist alla tre poäng.

Nästa match spelas redan på lördag i Lerums Arena klockan 14.00 när Karlstad IBF gästar. Seger där innebär att Lerum endast är tre poäng ifrån en kvalplats, så se till att komma och heja fram Lerum till nya poäng!