Veckomatch för div-2

192

I en fullspäckad helg så avslutades den med att vårt division 2-lag tog emot Backadalen i ”Ryddan” i söndags. Vi tog oss ett snack med Oskar Wilsund efter matchen.

Inför hade man två raka segrar, en uppåtgående form sett till hur inledningen såg ut.

– Vi har blivit lite mer kliniska i våra omställningar och i den sista tredjedelen, och har inte lika långa dippar i matcherna. Vi har också blivit mer rejäla framför vår egna kasse, säger Wilsund.

Hur gick tankarna inför matchen i söndags?
– Lite sega ben på många då de flesta spelade två tuffa matcher i jas dagarna innan, men två raka segrar i division 2 och det är alltid kul med match!

Man startade matchen på bästa sätt och hade 5-0 efter lite mer än halva perioden, där gästerna dock kunde reducera innan periodens slut.
– Precis, vi börjar bra och backadalen är inte riktigt med från start. Stundtals spelar vi ut dem, men vi slarvar lite sista minuterna och tar med oss 5-2 in i paus.

Jämnare blev det i period två. Backadalen reducerade på nytt, Lerum missade straff och ställningen var 6-4 inför sista.
– I andra krånglar vi till det lite för oss själva, och slarvar en del med bollen. Vi spelar som sagt lite svårare än vad vi behöver göra och de äter sig in i matchen.

Till sist vinst med 8-6. Vad kan ni ta med er?
– Vi har haft lite problem i boxplay, men idag släpper vi inget, vilket är en klar förbättring och något vi ska ta med oss. Vårt försvarsspel fungerar fortsatt bra och vi släpper till få farliga lägen. Viktigast av allt, vi tar med oss 3 poäng!

Senaste matcherna har både nyförvärvet Robin Dahlin funnits med och även Jesper Hallqvist på en dubbellicens från A-laget. Två viktiga spelare.
– Det är två riktigt bra innebandyspelare. Jeppe med sitt skott och Robin med sin speed har varit, och kommer fortsatt vara, viktiga för oss.

Redan under morgondagen är det dags igen. En flyttad match som spelas mot Lindome, återigen på hemmaplan.
– Viktig match då vi står på lika många poäng. Många matcher nu på kort tid, men vi spelar i ”ryddan” där vi är svårslagna. Ska framförallt bli jäkligt kul!

Varmt välkomna till Rydsbergshallen för herrarnas match i division två med matchstart klockan 20.00