Matchens profil – Elli Falck

207
Lina Engström och Ellinor Falck efter ett av FBC:s mål. Foto: Christoffer Sturesson

Under helgen som var satte vårt damlag ett nytt rekord i antal segrar i rad för dam A-lag i föreningen. Formen är bevisligen på topp vilket är passande då det stundar en tidig seriefinal mot FBC Partille på lördag. Vi har pratat med lagkapten Elli Falck som gör sin andra säsong med A-laget. Elli berättar bland annat om lagets framgångsfaktorer, hur lagkaptensuppdraget fungerar och så blickar hon självklart fram emot helgens seriefinal.

Ni vann i helgen er åttonde raka seger vilket är nytt rekord för dam A-lag i föreningen. Vilka framgångsfaktorer har bidragit till er starka start? -Vi har en bred trupp och har väldigt bra och fartfyllda träningar. Detta gör att vi kommer väl förberedda till matcherna och kan leverera på den nivå vi vill. Även samspelet mellan alla femmor har varit en bidragande faktor.

Du är inne på din andra säsong med A-laget. Hur har tiden med damlaget varit så här långt och vilka delar i spelet har du utvecklat? -Hittills har det varit lärorikt och omgivningen har gjort så att jag har utvecklats som spelare. Jag värderar mina lägen bättre och har utvecklat min spelförståelse. 

Frida Zätterman och du delar på lagkaptensuppdraget. Hur tycker du det har fungerat? Vilka fördelar är det att vara två stycken? -Jag tycker att det fungerar bra. Man kan fördela ansvaret och hjälpas åt att peppa och leda laget. Har man en dålig dag kan man ge över ansvaret till den andra vilket känns skönt.

På lördag väntar en tidig seriefinal mot FBC Partille. Dina tankar och förväntningar på matchen? -Jag tror att det kommer bli en jämn och tuff match vilket är det man längtat efter. Matchbilden kommer troligtvis bli annorlunda jämfört med de tidigare matcherna där vi har varit det bollförande laget under hela matchen. Jag ser fram emot en rolig match med förhoppningsvis mycket publik. 

Vi tackar Elli för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot FBC Partille på lördag. För kännedom så är matchen flyttad till Partillebohallen vilket gör det möjligt för fler att se matchen på plats.