Lerum tar rygg på kvalplats

461

Ett relativt pressat Lerum sett till tabelläget tog emot ett sjukdomsdrabbat Karlstad under lördagen. Ett Karlstad som trots sjukdomar och en del andra turbulenta händelser under inledningen, hade gjort goda resultat.

Även hemmalaget Lerum hade en del avbräck där Oskar Härsjö, William Ljungqvist och Felix Eriksson inte kom till spel vilket gjorde att man startade på två femmor med Viktor Wedlin i målet.

Redan i första bytet skulle det smälla när Noah Johansson hittade en fristående Joel Ekström på bortre som inte gjorde några misstag. Även om matchen var jämn spelmässigt så gjorde även Lerum nästa mål när Ekström snodde åt sig bollen på mittplan, avancerade och lyfte kyligt in 2-0. Chanser saknades inte och Karlstad hade sekvenser där man ägde bollen under längre stunder, men utan att få till sista delen med just avslut. Istället kom 3-0 via Noah Johansson innan Karlstad till sist kunde reducera välförtjänt via en fin omställning som avslutades av Anton Vestlund. Ekström var en stolpträff ifrån att göra hattrick innan periodens slut, men till sist blev ställningen 3-1.

Period två började i ett böljande tempo – Karlstad kom högt och försökte vinna boll tidigt och skapade flertalet chanser vilket även Lerum gjorde i det uppställda spelet. Karlstad fick chansen i powerplay efter en tveksam utvisning och gjorde inget misstag när Johan Palmqvist fick läget två gånger om. Karlstad fortsatte med ett aggressivt försvarsspel över hela planen, men lägen saknades inte heller för Lerums del och 4-2 kom efter en sekvens med flera bra passningar innan Anton Svanberg distinkt tryckte upp bollen. Om första halvan var tempostark så blev andra halva desto lugnare och 4-2 stod sig perioden ut.

Period tre började med att Joel Ekström kunde fullända sitt hattrick med ett välplacerat avslut i borte krysset. Karlstad kom högre upp i sin press vilket skapade ytor att springa på, perfekt för Victor Johansson som centralt skapade sig yta och placerade in 6-2. I bytet efter kom det desto snyggare 7-2 när Joel Ekström hittade en framstormande Adrian Söderberg centralt som distinkt tryckte in bollen. Målet gjorde att Karlstad kort därefter tog en timeout med drygt sju minuter kvar. Man valde att plocka målvakt direkt och efter ett par minuter uppoffrande spel från hemmalaget så kunde den notoriske målskytten Anton Vestlund trycka in en reducering och när även Simon Sjögren smällde in en boll till kort därefter så tog hemmalaget timeout. När även 7-5 reduceringen kom med minuten kvar efter slarv på mittplan så blev det nerv på riktigt. Turligt nog kunde Tim Sandblom punktera den känslan via ett resolut 8-5 mål, assisterad av Tobias Sanne. Noah Johansson rullade till sist in 9-5 och fastställde matchens slutresultat.

En viktig trepoängare i en tight tabell där man efter en seger i princip är närmare kval än nedflyttning vilket betonar vikten av varje match i detta skede. Nu infaller VM-uppehållet och nästa match spelas först den 18:e december på bortaplan mot Åstorp innan serien vänder.