Toppmöte väntar för ”damtvå”

129
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Imorgon söndag så spelas det ett toppmöte i damernas division två när två lag på full pott efter fem omgångar ställs emot varandra i Wallenstam A. Pixbo Wallenstam med seriens bästa målsnitt ställs mot FBC Lerum med seriens minst antal insläppta mål i ett häftigt möte.

Ni har hittills tagit fem raka segrar, hur ser du på eran start denna säsongen?

– Jag tror hela laget har känt att vi inte riktigt kommit upp i den nivå vi kan prestera. Vi har snackat mycket om att vara på tårna från start men ändå har vi varit segstartade de flesta matcher. Men trots det så har vi lyckats gå obesegrade genom alla matcher vilket jag tycker ändå visar på en hög lägstanivå, säger Ellen Follin.

Senast blev det en 8-3 vinst i derbyt mot Partille, vad va det som gjorde att ni kunde gå hem med en sådan stabil seger?
– Matchen mot Partille var den första matchen för säsongen där vi kände att vi var med från minut ett och det tror jag gav oss energi att fullfölja det matchen ut. Sen är derby på hemmaplan alltid speciellt så jag tror det kändes viktigt för oss att det skulle bli en bra match.

Imorgon söndag blir det toppmöte mot tabellettan Pixbo, vad är dina tankar inför detta?
– Det ska bli en väldigt rolig match att spela. Det blir alltid intensiva och jämna matcher mot Pixbo så jag förväntar mig inget annat.

Hur tror du matchen kommer se ut och vad krävs av er som lag för att gå om Pixbo i serien?
– Jag tror på en match med mycket fart och många närkamper. Imorgon tror jag uppladdning och fokus från start kommer vara superviktigt. Spelmässigt så krävs det att vi är kliniska och täta i vårat försvar och att vi vågar gå på våra chanser.

Vågar du tippa något resultat och vet du någon som du tror kommer sticka ut extra mycket imorgon?
– Alltid jättesvårt att tippa men tror på en 4-3 vinst. Sen hoppas jag få se lite snygga avslut från Thea ”Bäcken” Brunbäck

Matchen spelas imorgon söndag med matchstart 13.45 i Wallenstam A.