Motståndarkollen – Lagan IBK

182

Efter den inställda matchen mot Fagerhult så ställs FBC Lerum istället mot Lagan i årets första match.

Fjolårets succélag som snuvade Lerum på den sista kvalplatsen i den sista omgången. Lagan har denna säsongen fått finna sig längre ner och har just nu en 10:e plats, strax under strecket.

Inför årets säsong tappade man en hel del spelare som har visat sig bli tunga avbräck sett till resultaten. Poängkungen Alexander Zoric lämnade stora skorna fylla och i nuläget är William Nilsson med dubbellicens från Jönköping bäst på sina 15 poäng. Hugo Karlsson, nyförvärvet från division 1 har stått för 10 poäng och kan bli ett intressant namn att följa framöver då han fortfarande tillhör en av lagets yngsta spelare.

Av Lagans tio inspelade poäng så kom en imponerade seger tidigare i höstas mot just Lerum i Arenan. Där kopplade man ett tidigt grepp och gav aldrig hemmalaget en chans att komma in i matchen. Resultat i de tre senaste matcherna:
Lagan – Karlstad 0-5
Örebro – Lagan 5-4
Lillån – Lagan 11-8

Interna poängligan:
1. William Nilsson, 15 poäng (11+4)
2. Hugo Karlsson, 10 poäng (7+3)
3. Kasper Qvarfordt, 10 poäng (6+4)

Spelaren i fokus – Kasper Qvarfordt.

Qvarfordt som också var en av succéspelarna under fjolåret har blivit än viktigare i år. Den rightfattade backen som även kan spela mer offensiv har en fin speluppfattning, ett bra passningsspel och är oerhört användbar i flera olika spelformer.

Lagets tränare, Christoffer Johansson säger såhär inför matchen:
– Vi förväntar oss som vanligt en tuff och underhållande match när Lerum är i farten. Vi hoppas vi kan komma in i matchtempo direkt efter uppehåller och vet att vi kommer behöva göra en topprestation för att ha möjlighet att vinna matchen.

Matchen finns att köpa på www.innebandy.tv och startar klockan 16.00