Information som besökare på matcher hos FBC Lerum

301

Vaccinationsbevis ska uppvisas av åskådare över 18 år i samband med FBC Lerums hemmamatcher.

Med anledning av de skärpta restriktioner som delgavs Sverige igår och de rekommendationer och riktlinjer vi delgivits från Svenska Innebandyförbundet har FBC Lerums styrelse beslutat att begära uppvisande av vaccinpass och ID vid samtliga hemmamatcher i våra hallar för alla åskådare över 18 år.

FBC Lerum anser att denna process är minst resurskrävande för våra lag i och med att vi inte kan bedöma från match till match om det blir fler än 50 personer på läktaren.

Kontroll sker genom att appen ”Vaccinationbevis verifiering” laddas ner till mobilen och sedan scannar och kontrollerar man åskådarens Covidbevis plus ID och korrekt sådant ger inträde till hallen.

Tillse att kontrollen börjar i god tid innan själva matchen startar (samtidigt som det klockslag som laget samlas i hallen)och upprätthålls under hela matchen.

För att ge ovaccinerade vuxna och andra intresserade möjlighet att se matcherna så rekommenderar vi att filma via Innebandyappen – https://www.innebandy.se/om-svensk-innebandy/it/svensk-innebandys-app/livestreaming/

FBC Lerum hoppas att den här processen endast ska behövas under kortare tid och ber våra medlemmar och åskådare om överseende och acceptans under tiden som restriktionerna ser ut som de gör just nu.

Frågor hänvisas till styrelsen i FBC Lerum – ni hittar samtliga kontaktuppgifter under kontakt på hemsidan.

Frågor och svar:

Krävs vaccinationsbevis för samtliga besökare?
Vaccinationsbevis krävs för samtliga besökare utöver nedan undantag:
– Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år. Personer som inte är över 18 år, men som ser ut att vara det behöver kunna visa upp legitimation för att styrka detta.
– Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Är så fallet skall du medta intyg på detta till hallen.
Här kan du läsa mer på regeringens hemsida

Är man under 18 år men i närheten av den åldern behöver man kunna visa upp id på att man är under 18 år (om man är tonåring).

Vad menas med fullvaccinerad? 
– Personen är fullvaccinerad, vill säga, har dos 2 av 2 eller 1 av 1 om det Jansens vaccin.
– Att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks
Vaccinationsbevis ges endast för EMA (European Medicin Agency) godkänt vaccin.

Innan match
Ska man gå på FBC Lerums matcher behöver man antingen ladda ner vaccinationsbevis till sin mobil eller skriva ut sitt vaccinationsbevis. Dessutom måste man kunna uppvisa giltig legitimation vid entré för att styrka sitt vaccinationsbevis.

Vart hittar man sitt vaccinationsbevis?
Du kan ladda ned ditt vaccinationsbevis här.

Du kan läsa mer om covidbevis och vad som gäller kring det på www.e-hälsomyndigheten.se

Här kan du beställa ditt Covidbevis om du inte har e-legitimation

Hur kommer vaccinationsbevisen kontrolleras? 
Vaccinationsbevisen kontrolleras vid hallentrén genom att du antingen visar upp ditt vaccinationsbevis i telefonen eller utskrivet. Tänk på att giltig ID-handling ska visas upp samtidigt.

Tar det extra tid vid ingång till följd av vaccinationsbevisen? 
Vänligen planera med extra tid innan match för att undvika trängsel och säkerställa att ni är på plats i hallen i god tid innan matchstart. Se till att du har din legitimation och vaccinationspass redo vid ankomst till hallen.

Lagras/sparas valideringsinformation i klubbarnas digitala avläsningsprogram? 
Nej, inga personuppgifter sparas i de digitala avläsningsprogram som kan komma att användas.

Fungerar det att uppvisa negativa PCR-tester i stället?
Nej, endast vaccinationsbevis tillåts.