Årets första match för DJ-JAS

117
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Efter halva säsongen spelad så leder ni serien med 25 inspelade poäng på 10 matcher, vad är din syn på eran insats under hösten? 

Jag tycker att vi startade säsongen med lite hackigt spel men ju längre tiden gått desto bättre har det blivit. Vi har även kämpat oss till två tunga vinster över de lag som Jasbloggen rankat som ”topplag” vilket såklart känns helt underbart, säger lagets backtalang Linn Löberg.

Är det någon i laget du vill lyfta fram efter att halva säsongen är färdigspelad? 

Finns såklart många att välja mellan men skulle vilja lyfta fram min back-kollega Nelly Larsson som ständigt gör det defensiva jobbet och dessutom bidrar till en hel del poäng framåt! Riktig drömkamrat 🙂  

Ni har en förlust än så länge mot just IBF Älvstranden/IBF Backadalen som ni ställs emot nu på fredag, vad är dina tankar inför matchen? 

Jag tror att det kommer bli en fartfylld match där båda lagen är beredda på att göra vad som krävs för att ta tre pinnar. Vi är dessutom extremt revanschsugna då vi inte kom upp i den nivå vi kan i höstas, vilket kommer bidra till en ännu mer spännande match.  

Vad behöver ni göra för att ta hem 3 poäng denna gången? 

Vi behöver rulla mycket boll, spela bollen på bladet och ta mycket avslut. Det är även viktigt att vi ligger rätt i försvaret och följer våra spelare då IBF Älvstranden/IBF Backadalen är ett lag som gillar att springa.  

Hur tror du matchen kommer sluta och vad kan publiken förvänta sig att få se? 

Publiken kan förvänta sig en fartfylld och händelserik match som vi vinner med 2-5! 

Assisterande tränare Jonatan Kaldrup summerar höstsäsongen: 

Inför säsongen så var Lerum inte ett av de förhandstippade topplagen. Man skulle ligga tätt bakom topp 3 och möjligen överraska någon enstaka match. Men truppen och ledarstaben hade en annan tro på sig själva och när halva säsongen är spelad så har laget överbevisat alla tvivlare. 
 
Säsongsinledningen gick visserligen lite knackigt, bra prestationer blandades med mindre bra insatser och laget jagade en högre lägstanivå, allt eftersom hösten rullade på så kunde man tyda en helt annan beslutsamhet och ödmjukhet inför uppgifterna man ställdes inför. Man gick segrande ur båda matcherna mot de lag det pratades om inför säsongen, Pixbo & Landvetter. 5-4 respektive 4-3. 
 
Spelet med boll har varit Lerums största bidragande orsak till tabellplaceringen. Man hotar ständigt sina motståndare med ett varierat anfallsspel, både i uppställt anfall men också i spelvändningar. Ett försvarsspel som i början av serien var lite ihåligt blev betydligt bättre där bollvinster oftast resulterade i kvicka spelvändningar. 
 
Laget som helhet har tagit enorma kliv i hur de vill uppträda på planen. Tillsammans börjar laget forma ett klimat och en vinnarmentalitet där man med en enorm entusiast och seriositet bildar en grymt stark lagkänsla. Enskilt har många spelare också visat en spikrak utvecklingskurva vilket är väldigt roligt att se. Spelarna ställer krav och driver på varandra för att på ett konstruktivt sätt utvecklas både som lag och individ. 
 
En högintressant vårsäsong att vänta alltså för våra duktiga tjejer som behöver allt stöd de kan få och förtjänar.