Motståndarkollen – Örebro

117

Efter att serien har vänt så är det dags för rond nummer två mot lagen. Näst på tur är Örebro, ett lag i en snarlik sits som förra helgens motståndare, Lagan.

Efter att ha varit ett topplag kombinerat med att man även spelade i SSL så har man tappat flera kulturbärare och har i år ett lag som på flera håll har en del nya inslag där firma Garman/Norstedt hittills varit ett lyckat inslag, duon som kom från Arboga i division två.

Örebro har hittills spelat in tolv poäng och befinner sig strax ovanför strecket, men hade i princip med två segrar och rätt resultat i övriga matcher istället ha häng på en kvalplats. Såpass jämn är tabellen hittills. Man inledde säsongen med två raka segrar och har därefter lyckats slå Lagan och Åby, men är nu på jakt efter mer. Det ska tilläggas att det varit ett glest spelschema och för att hitta tre spelade matcher så får vi sträcka oss bak till 13 november när man förlorade mot Fagerhult.

Senaste tre matcherna:
Åby-Örebro 3-11
Örebro-Lagan 5-4
Fagerhult-Örebro 6-4

Interna poängligan:
Jacob Embretzen, 19 poäng (10+9)
Wiktor Johanesson, 18 poäng (10+8)
Tim Norstedt, 16 poäng (8+8)

Spelaren i fokus – Jacob Embretzen:
Embretzen som trots sin unga ålder är inne på sin femte säsong i Allsvenskan samt två i SSL börjar bli en allt mer rutinerad och ledande spelare. När nu Ekengren och Lindgjerdet försvunnit så blir kraven större på Embretzen. Den righfattade forwarden som är mest känd som målskytt har ett underskattat spelsinne vilket visat sig framgångsrikt hittills iår.

Lagets tränare, Johan Jönsson, säger såhär inför matchen:
– Vi har tränat hård fysik under VM, jul och nyår för att bli lite starkare och hålla hela matcherna igenom. Vi har även lagt lite fokus på saker utanför planen för att komma mer förbereda samt att vi fyllt på truppen med några namn. Vi spelar ett bra spel och är med mot alla topplag i två perioder, men har inte riktigt orkat hela matcherna igenom vilket vi nu tror att vi ska klara av med dom åtgärder vi gjort.

Senast två veckorna har laget drabbats lite av sjukdom men annars är vi i en fin form och ser väldigt mycket fram emot matchen på lördag när Lerum kommer på besök.

Lördagens match i Örebro Idrottshus börjar kl 13.00 och kan köpas via www.innebandy.tv