Edda Gudnadottir återvänder till FBC Lerum!

189
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Efter att inför säsongen ha lämnat FBC Lerum för spel i Allsvenskan med IBK Göteborg så återvänder nu Edda Gudnadottir till FBC Lerum.

– Många aspekter som spelat roll i de beslutet. Jag har varit i två klubbar redan vilket inte var planerat såklart, men jag har bl.a. känt att jag saknat att spela med mina barndomskompisar igen och även ha en lite kortare väg till träningar osv. Sen är de såklart en hemmakänsla att spela i sin moderklubb!

Du har tränat i veckan med Lerum, hur har det varit att vara tillbaka i rött och med dina gamla lagkamrater?

– Konstig känsla men samtidigt superkul. Kändes lite konstigt att få på sig de röda kläderna igen, men de blir vanesak snabbt. Dessutom att få lyxen att spela med de lagkamrater jag har igen är inget annat än kul!

Vad vill och hoppas du kunna bidra med till laget?

– Vill bidra med go stämning såklart, lirar bättre innebandy när man har roligt! Sen hoppas jag kunna bidra med bra innebandy, men de vet vi inte förens jag spelat en match eller två!

Laget ligger just nu trea i serien, men med häng på kvalplats till Allsvenskan. Vad tror du om lagets möjligheter att nå ett kval?
– Möjligheterna finns där om alla gör jobbet. Tränarstaben och laget har en bra inställning och kämpar för att nå målet, så kvittot på de ser vi i slutet! Men chanserna är goda!

Du blir även aktuell för FBC Lerums JAS-lag som leder serien och slåss om en playoff-plats till Innebandyfesten. Hur ser du på möjligheterna att nå Festen och hur kul ska det bli att få spela JAS igen?
– Möjligheterna är bra där också! Laget är bra och har många olika spelare vilket gör att konkurrensen gör laget bättre. Sen att få spela JAS igen är sjukt kul, fett taggad och tror på succé! 

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:

– Det känns väldigt bra och roligt att få hem Edda till moderklubben! I och med tappet av Frida Zätterman så var det viktigt att få in kvalité i truppen. Med rekryteringen av Edda så har vi verkligen lyckats.

Edda är en omtyckt och uppskattat lagkamrat och för många i laget en nära vän. Som spelare lyser egenskaper som funktionell teknik, spelförståelse och hög arbetskapacitet. En annan viktig förmåga är att Edda kan hantera både back- och centerpositionen. Vi tänker oss centerpositionen som hennes primära roll med möjlighet att kliva ner och spela back när laget är i behov av det. Vi ser med spänning fram emot resten av säsongen.

Första matchen för Edda blir ikväll när DJ-JAS gästar Backadalen/Älvstranden på bortaplan.