Andra raka för H2

191
Foto: Christoffer Sturesson

Vårt division 2-lag fortsätter visa fin form när man under söndagen hade en viktig match på bortaplan mot Älvstranden där Jesper Hallqvist visade fin offensiv form.

Förra helgen tog man en lika viktig trepoängare på hemmaplan mot Hovås, ett av lagen man planenligt ska försöka hålla bakom sig vilket man i nuläget gör.

– Jag tycker att försvaret satt väldigt bra mot Hovås som vi definitivt ska ta med oss i kommande matcher, säger Hallqvist.

Älvstranden gick upp till från division tre precis samtidigt som Lerums lag och sett till tabellen är det också ett av lagen man ska försöka ha bakom sig.
– Snacket inför matchen var mycket att min femma skulle gå man man försvar mot deras första femma där dem har en väldigt skicklig vänster forward som vi behövde ligga hårt på för att få han ur deras vanliga spel.

Även om hemmalaget fick en fin start så kunde Lerum till sist vända i den första perioden där bland annat ett bekant ansikte i form av Gustav Bäckevall nätade.
– Jag tycker att vi gör en väldigt bra första period där vi kommer tillbaka in i matchen med en 2-3 ledning från ett underläge med 2-0 och detta gjorde att vi kom igång mer med spelet och vi blev mycket säkrare med boll.

I period två så skulle man dryga ut sin ledning, men där Älvstranden nyttjade sina powerplay och när Lerum drabbades av en femminutersutvisning i slutet av period två så stod matchen och vägde.
– Jag tycker att vårt boxplay var väldigt bra därför att vi höll mycket boll under dem fem minuterna och att dem kom bara till ett farligt läge och det satte dem tyvärr, men resten täckte vi bort.

Tillslut kunde Lerum gå upp till 5-7 och i slutet av matchen fastställa siffrorna 5-8 där Hallqvist själv spelade fram Robin Dahlin och gjorde sin sjätte poäng.
– Det som gör att vi vann matchen är att vi tog bara bra beslut dem 15 sista minuterna av matchen som sedan blev att dem inte kom till fler lägen som dem kunde straffa oss i under den sista perioden.

I och med segern har man ”bara” sex poäng upp till en tredjeplats t.ex. där man dock har någon match mer spelad än de flesta lagen.
– Mitt mål är att vi ska hamna bland topplagen när säsongen börjar gå mot sitt slut och jag tror även att vi har de i oss att sluta som ett topplag i serien.

Nästa helg väntar en oerhört tuff match på hemmaplan när serieettan IBK Göteborg kommer på besök. Matchstart kl 15.00 på söndag i Rydsbergshallen, varmt välkomna då.