Lerum trummar på i serietopp

234
Foto: Christoffer Sturesson

Efter den uppskjutna matchen mot Backadalen så var det ett gäng spelsugna killar som begav sig till Björlandahallen under onsdagen.

Zenith som tillhör H2-gruppen hade hittills presterat klart godkänt med 13 poäng och bara ett få poäng upp till en tredjeplats, där det dock krävs en andraplats för playoff.

Ett par avbräck fanns att finns i Lerumslaget, främst i Victor Johansson och Adrian Söderberg, men även Oskar Wilsund och Simon Lindén. I målet startade Anton Sahlin och 10 minuter in hade Lerum tagit ledningen med 0-3 efter mål av Felix Eriksson, Lasse Englund och Robin Dahlin, vilket var Englunds första JAS-mål. Zenith reducerade i powerplay via en av sina duktiga 06:er, Tim Pettersson, men sedan skulle tre mål falla inom dryga minuten där Anton Svanberg stod för två och spelade fram till det sista. De två sista målen kom med bara 4 sekunders mellanrum.

Period två blev desto mer scenförändrad och lämnade en del att önska. Även om Lerum redde ut ett boxplay så kunde periodens enda mål göras av Zenith och ställningen inför period tre var 2-6.

Där ville Svanberg på nytt visa sig från sin bästa sida och med ett äkta hattrick på drygt 11 minuter såg han till att noteras för sju poäng totalt, där vi även ska uppmärksamma Tim Sandbloms comeback där han stod för tre assistpoäng. Matchen slutade till sist 3-9 och tre nya poäng innebär att man fortsatt toppar gruppen före Kärra/Floda. Nu väntar ett toppmöte mot Pixbo under fredagskvällen.

Huvudtränare Andreas Franzén säger såhär efter matchen:
Vi åker med nästan full trupp mot Zenith där vi saknar Adrian, vigge, Lindén och Willsund vilket var kul då det var väldigt längesen vi var så få borta. Matchen i sig var okey utförd, var upp till oss att dra upp tempot och när vi gjorde det hängde Zenith inte med och när vi inte gjorde det var det inte speciellt svårt att försvara sig mot oss.