Motståndarkollen – Lillån IBK

156

Andra raka hemmamatchen väntar och denna gången är det Lillån som kommer på besök. Ett Lillån som har förre matcher spelade än övriga lagen, men som innefattas i samma fack som Lerum där tre poäng behövs för kvalplatsen.

Lillån som inför säsongen knöt till sig Anton Drake till staben och bland annat fick hem Isak Palmen som hittills är lagets näst bästa poängplockare efter succémannen Martin Rönnklint som går en ny fin säsong till mötes. Man har på hemmaplan visat sig starka där man bland annat slagit Fagerhult. Nu har man dock inte spelat sedan 8:e januari och det återstår att se om man kan få lika bra träff på bortaspelet som hemmaspelet. Senaste matchen lagen emellan blev ju en speciell sådan där Lerum stod för en bragdartad upphämtning och räddade en poäng.

Resultat i de tre senaste matcherna:
Lillån – Malmö 6-5
Lillån – Fagerhult 6-4
Karlstad – Lillån 9-4

Interna poängligan:
1. Martin Rönnklint, 22 poäng (16+6)
2. Isak Palmen, 21 poäng (8+13)
3. Aron Ohlsson, 20 poäng (15+5)

Spelaren i fokus – Per Holmblad.
Även om Holmblad har ett bra poängsnitt så hamnar han i skuggan ibland. Den avige rightaren är svårstoppad när han är på humör och blir en potentiell matchvinnare i flertalet spelformer. Teknik och speluppfattning av hög klass.

Lillåns tränare, Marcus Saarväli säger såhär inför:
Vi har haft strul med covid, men är otroligt spelsugna men frågan är om vi återhämtat oss och är redo för match? Det återstår att se. Matchen senast mot Lerum så har vi 30 minuter var. Vi är dominanta första 30 och Lerum sista 30. Den matchen anser vi att vi slutar spela med 8-2 ledning samtidigt som Lerum gör det bra och lyckas komma ikapp välförtjänt. Ny fight på lördag! En viktig sådan om man ska hänga på i striden om kvalplatserna. Viktigt för att stoppa Lerums första femma som gör 90% av deras målproduktion. Hårt jobb, täcka skott, spela fysiskt och tålamod i anfallsspelet så kommer 3 poäng med hem till Idrottshuset i Örebro. 8-8 senast blir seger Lillån 7-6.”

Matchen spelas i Lerums Arena på lördag med matchstart kl 14.00