Det ville sig inte mot Lillån

248
Foto: Christoffer Sturesson

Det var ett grönklätt Lillån som kom på besök i Arenan där det klassiska uttrycket ”sexpoängsmatch” aldrig kunde vara mer talande. Lagen med nästintill snarlikt antal poäng och placering i tabellen var båda i behov av tre poäng för att dels säkra kontraktet, men även för att hålla jämna steg med lagen ovanför.

Lerum kom till spel med två kedjor där man även kunde se ett nyförvärv i truppen, ingen mindre än Sebastian Bodenmalm med meriter från spel både SSL med både Warberg och Lindås. Bodenmalm började dock på sidan och i målet fanns återigen Robin Pagoldh efter den fina insatsen senast mot Åby.

Att det var mycket som stod på spel rådde det ingen tvekan om. En avvaktande inledning där Lerum ägde mycket boll och Lillån höll en kompakt box och försökte hålla Lerums tekniska spelare utanför sig. Den sylvassa förstafemman lyckades dock vaska fram ett par vassa lägen där Joel Ekström bland annat träffade ribban. Lillån i sin tur kunde sticka upp emellanåt där Per Holmblad bland annat var nära att skapa sig ett friläge. Det första målet föll i slutet av perioden när Pontus Reinholdsson förtjänstfullt jobbade fram bollen till Noah Johansson som serverade Ekström. Lillån kunde dock kvittera i periodens sista minut via Carl Harysson.

Period två skulle bli desto öppnare. När Lerum drabbades av första utvisningen så skulle Harysson göra sitt andra mål med ett distinkt avslut från högersidan. Kvitteringen kom kort därefter när Marcus Burman med sitt andra skott på kort tid hittade in bakom Lillåns Jonas Hammarström där bollen förmodligen hade en touch på vägen fram till målet. Därefter skulle gästerna ha ett par bra minuter. Först kom 2-3 där Martin Rönnklint snyggt serverade Axel Veress till öppet mål och bara ett par byten senare var det dags igen när samme Rönnklint fick in bollen i slottet där Erik Nilsson påpassligt petade in bollen. William Ljungqvist fick sedan sitt första byte med i matchen vilket skulle bli utdelning direkt. Just Ljungqvist placerade sig framför målet och kunde se Bäckmans försök till inspel gå igenom boxen till borte sidan där Noah Johansson på ett rejält halvvolley avslut hittade en viktig reducering när Lillån var på väg att rycka. Chanser byttes åt båda håll och med ett par minuter kvar av period två så skulle Lerum för första gången få chansen i powerplay, men ingen utdelning där trots två farliga lägen där Noah Johansson fick det bästa fristående på borte stolpen vilket gjorde att matchen hade en 3-4 ställning inför period tre.

Lillån fick bästa möjliga start då man redan i det andra bytet kunde få till en omställning där Lerums försvarsspel inte lyckades sortera rätt och den notoriske målskytten Aron Ohlsson stänkte in 3-5. Nästa mål som föll kom på nytt från Lillån i en ny omställning – denna gången en något mer oturlig situation där bollen via en Lerumsklubba styrs i en högre bollbana över Pagoldh i målet. Att nästa mål föll för Lerum var av yttersta vikt och så blev det – Fredrik Bäckman tog sig in centralt i en omställning och serverades där av Noah Johansson vilket betydde 4-6. Skärpan saknades i många sekvenser, vilket skulle bli tydligt i nästa situation. Istället för en omställning för Lerum så slarvar man och till sist så får istället Lerum sin andra utvisning för en trängning. 30 sekunder senare får istället Lillån sin andra utvisning, en klassisk ”kompensation” då de båda utvisningarna var av det billigare slaget. Med drygt fyra minuter kvar plockar man målvakt, men efter slarv så kan istället Aron Ohlsson rulla in 4-7 i tom bur. Anton Svanberg reducerade till 5-7 med drygt 40 sekunder kvar, men närmare än så kom man aldrig.

FBC Lerums Tim Sandblom tycker så här om matchen och den kommande uppgiften mot Fagerhult.
Vi kommer inte alls upp vår vanliga nivå. Vi äger boll och skapar några halvchanser, medan Lillån följer sin gameplan. De ligger lågt och straffar oss på våra misstag. Vad det beror på att vi inte klarar leverera som vi ska kan jag inte säga, den enda som riktigt levererar är ”Pagge”. Matchen som kommer mot Fagerhult kan passa oss bra. Vi är två lag som gillar att spela rolig innebandy. Kommer vi upp till vår högsta nivå är jag övertygad vi vinner.”

Nästa match för herrarna blir måndag 7 februari när serieledande Fagerhult Habo gästar Lerums Arena med matchstart kl 20.00 – Varmt välkomna då!