Matchens profil – Ellinor Falck

203

Damlaget vann i helgen sin fjortonde match och med fyra matcher kvar att spela leder FBC Lerum en något haltande tabell där lagen på första och andra plats går till allsvenskt play off. Vi har pratat med lagkapten Elli Falck om helgens 9-1 segern mot Guldheden, slutspurten av serien och den kommande motståndaren Stenungsund som kommer till Lerums Arena på lördag.

I helgen tog ni er fjortonde seger i serien efter en solklar 9-1 vinst mot Guldheden. Det var länge en jämn match målmässigt men i tredje perioden lossnade målskyttet. Hur upplevde du matchen?

– Lite frustrerande haha. Under hela matchen var det nästan enbart spel mot ett mål och att vi inte fick det att lossna förens i tredje var segt. Trots detta kände jag ändå att vi hade kontroll över matchen i 60 minuter. 

Ni går starkt i seriespelet och du har tagit stora kliv i din utveckling vilket syns både i poängproduktion och en imponerande plus-/minusstatistik (+35). Vilka faktorer har bidragit till lagets starkt resultat och din utveckling?

– Jag tror att kvalitén på träningarna är en bidragande faktor till att det har gått så bra. Att det går bra för min egna del har jag att tacka min femma för. Tycker att vi hittar varandra bra på plan och alla tänker innebandy på samma sätt. 

På lördag kommer tiondeplacerade Stenungsunds IBK på besök. Ni vann på bortaplan med uddamålet efter ett sent mål av Annie. Dina tankar och förväntningar på lördagens möte?

– Jag tror att vi kommer vara det spelförande laget och äga mycket boll. Mina förväntningar är att alla som kan se matchen kommer dit och stöttar oss till en vinst! 

Avslutningsvis, vi går mot en spännande upplösning i serien där FBC Lerum, FBC Partille och IBF Backadalen slåss om två allsvenska kvalplatser. Lagen möter varandra i sista omgångarna och ni har båda matcherna på hemmaplan i Lerums Arena. Hur ser du på avslutningen av serien?

– De har ju verkligen sparat de bästa matcherna till sist ? haha. Det kommer bli två spännande och avgörande matcher som ni absolut inte vill missa! 

Vi tackar Elli för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot Stenungsunds IBK på lördag. Det är ett dubbelarrangemang och sponsorsevent som väntar för publik och övriga med mycket roligt att ta del utav.