Seger efter en stark tredjeperiod

159
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Det vankades toppfight under tisdagen när HJ-JAS skulle bege sig till grannkommunen Partille. En match som skulle få en positiv scenförändring.

En av spelarna som fanns med var målvakt William Malmqvist som även fick chansen från start.
– För det första var det väl en väldigt viktig match i det att vi med vinst i princip kunde säkra seriesegern. Sedan visste vi hur viktig matchen var för Partille och att de med det i bagaget skulle gå ut hårt och ge oss en rejäl fajt, säger Malmqvist.

Inte helt oväntat var det en tight historia och det var hemmalaget som hade en 1-0 ledning efter period ett i Quisthallen.
– Äsch, vi har väl lägen för att göra 4-5 bollar men är inte effektiva tillsammans med att deras målvakt gör några goa räddningar. Vi hade klart mycket mer bollinnehav men med lite slarv och individuella prestationer får Partille 2-3 frilägen där dom kan göra nån boll. Att dom sedan får ett mål på självmål med 12 sek kvar av perioden är bara att lämna i dåtid.

Sett till resultatet så skulle det bli ännu värre i period två. Partille hade en 3-1 ledning som dock inte speglar hela matchbilden enligt Malmqvist.
– Vi är inte effektiva tillsammans med att vi drar på oss onödiga utvisningar där Partille gör 2-1 i 5-3 och 3-1 som kommer genom ett mål där deras gubbe gör det bra individuellt i kombination med att jag gör det mindre bra. Tycker väl att 2-5 hade varit ett rättvist resultat men som det ofta blir i innebandy så studsar det inte vår väg.

Det var först i period tre det skulle lossna rejält då man lyckades vända resultatet under ett par effektiva minuter. Man gick upp till 3-6 ledning innan Partille fick in en sista reducering.
– Tycker att vi taggar till rejält och visar att vi verkligen vill vinna matchen, något vi saknade i period ett och två. Vi vinner närkamper och vågar spela i rätt lägen. Detta tillsammans med att vi är effektiva ger oss några snabba kassar där vi vinner matchen.

På tisdag är det dags igen, då på bortaplan när man ställs emot Alingsås. Ett avhängt Alingsås som egentligen inte har så mycket att spela för.
– Ett ungt lag med bra kvalité som vi vet har slagit topplag så det gäller att vi gör en bra prestation för att ta med oss tre poäng. Tycker det är värt att nämna att vi med dagens vinst nästintill säkrat seriesegern och att det med det i baktanke kommer krävas stor disciplin för kommande matcher.