Matchens Profil – Viktor Wedlin

202

Efter att JAS-laget avverkade ett derby under tisdagen är det nu herrarnas tur. Under torsdagens ställs man borta mot Lindås som fortsatt har häng på kvalplatserna.

Senast blev det förlust mot Höllviken i sudden och man har nu ett tufft schema med tre matcher på sju dagar. Vad man kan ta med sig från Höllviken och hur man hanterar det tighta spelschemat, det svarar målvakt Viktor Wedlin på.
– Flera saker, jag tycker vi är det bättre laget igenom mesta delen av matchen och ändå spelar vi inte på 100%, med andra ord har vi mer att ge. Det är såklart hektiskt men också väldigt roligt, nu gäller det verkligen att vi tar hand om kropparna så vi inte drar på oss några fler skador.

Derbyt mot Lindås har trots att man inte tillhört samma serie särskilt ofta under de senaste åren, en stor derbykaraktär.
– Mycket såklart, oavsett fast vi kanske inte spelar för en kvalplats längre så känns den hur betydelsefull ut som helst. Samt att vi har en revansch att utkräva!

Om du ser till matchen. Vad tror du på för matchbild och utseende?
– Jag tror den kommer blir intensiv, målrik och fullkomligt galen i sina stunder.

I Lindås finns det ju ett par Lerumsbekantingar, inte minst då Pontus Persson som har en drös med matcher i Lerumströjan och som under flera år stått på samma sida som Wedlin. Nu ska han istället försöka hitta luckan bakom ”Weddan”.
– Haha kul att du nämner ”PP”, man kan väl säga att jag kommer hålla hårt i förstastolpen om jag ser honom komma nära. Men ”PP” kan alltid överraska med någon knackdönare så helt osannolikt är det ju aldrig.

Matchen startar kl 19.00 i Salming Arena – Matchen går att se på www.innebandy.tv