Matchens profil – Laura Ekman

165
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Damlaget tog en storseger 15-1 mot Stenungsund i helgen och bättrade på sin målskillnad i kampen om kvalplatserna. För FBC Lerum återstår det endast tre matcher i serien och det är upplagt för spänning in i det sista.

Trion FBC Lerum (46 poäng), FBC Partille (45 poäng) och IBF Backadalen (42 poäng) slåss om två allsvenska kvalplatser där lagen dessutom möter varandra. Vi har tagit ett samtal med målvakten Laura Ekman och stämt av inför nästa match på bortaplan mot FBC Vinga på lördag.

Ni bjöd publiken på underhållning i lördags mot Stenungsund med fint spel och seger med hela 15-1. Denna gång vaktade Sarah kassen. Hur upplevde du matchen på sidan?

Jag upplevde matchen som en glädjefylld match med många mål och det är alltid roligt med mycket firande. Det var kul att se att laget var hungriga efter mer mål oavsett vad tavlan visade och att vi spelade fullt ut hela matchen.

Laget gör mycket mål men visar även upp seriens bästa försvarsspel med minst antal insläppta mål. Sarah och du har bildat en stark målvaktsduo och endast 34 insläppta mål på 17 matcher imponerar stort. Berätta hur samarbetet mellan Sarah och dig fungerar samt vilka faktorer har bidragit till ett så starkt försvarsspel?

Vi är två ganska olika målvakter med olika styrkor och det blir ett bra komplement. En stor del som jag tror är viktig är att vi har litat på att tränarna väljer den som matchar motståndarnas spel bäst.

-Vi har tränat mycket på försvarspelet i början av säsongen och jag tror det blivit så starkt eftersom vi lade mycket tid på det tidigt. Sedan har det utvecklats under tidens gång medans vi (hela laget) utvecklats. 

På lördag åker ni till Frölunda kulturhus för match i omgång 18 mot FBC Vinga. Ni vann det första mötet övertygande 9-3 efter framförallt en stark första period. Dina tankar och förväntningar på lördagens match?

Jag förväntar mig en seger men det är aldrig något man får gratis. Jag förväntar mig att hela laget har en bra inställning till matchen och viljan/hungern att göra en lika bra match som vi gjorde mot Stenungsund. Sedan hade det varit kul om vi kunde minska antalet insläppta mål sedan förra mötet och ha det som ett mål i försvaret.

Vi tackar Laura för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot FBC Vinga IBK på lördag. Matchstart kl 13.00 i Frölunda kulturhus.