Franzén inför mötet med serieledaren

144
Foto: Christoffer Sturesson

”NHL-veckan” går in i sin sista fas när herrarna tar emot Warberg på hemmaplan. Den tredje matchen på sju dagar där man dessutom mött lag på den övre halvan som slåss om kvalplatser.

En intensiv period, både för spelare och ledare där återhämtning ska blandas med förberedelser inför nästa match. Den fysiska statusen är dock fortsatt positiv intygar tränare Andreas Franzen.
– Den är bra, inga konstigheter. Idag mönstrar vi nästan full trupp, säger ”Frazze”.

Franzén har haft ansvaret i tre matcher där man hittills lyckats bra sett till antalet poäng, något han själv trycker på kring vilket förändringsarbete han gjort.
– Vinnarmentaliteten. Vilket tydligt visar sig i att vi tagit poäng i alla tre matcherna. Vi vill ta bort de oprovocerade misstagen och höja effektiviteten samt ta fler smarta beslut på banan, där har vi en bit kvar men något som förbättrats.

I torsdagens derby mot Lindås tog man till sist tre poäng efter en 8-7 seger. En match där man länge var i en klar ledning, men fick svettas rejält under slutskedet av matchen när Lindås jagade en kvittering.
– I det stora hela en bra match från vår sida där vi är bättre i 40 minuter. Lindås väljer att kliva högre vilket gör att de vinner tillbaka bollen lite lätt i mitt tycke, borde straffat dom hårdare.

Än tuffare blir det alltså nu när serieledare Warberg kommer på besök, ett Warberg som också har ett par Lerumsbekantingar i laget.
– En tuff match mot serieledarna, kommer krävas en väldigt hög prestation i 60 minuter, men min känsla är god. Se till att ta er till arenan för att stötta killarna, vi saknar den sjunde spelaren.

Matchen startar klockan 14.00 i Lerums Arena – Varmt välkomna!