Seger mot serieledarna

308
Foto: Christoffer Sturesson

Sista matchen ut för herrarna under den tuffa veckan var även den tuffaste matchen. Serieledande Warberg stod för motståndet och med bara en dags vila drygt från Lindåsmatchen skulle det bli oerhört tufft.

Båda lagen startade matchen på tre formationer där Robin Pagoldh fick chansen i hemmakassen. På andra sidan fann vi ett par bekanta namn i form av Markus Berntsson, samt Ludwig Bengtsson i båset som båda har drygt två säsonger bakom sig i Lerum. Lerum som behövde någon enstaka poäng till för att säkra en plats i nästa års allsvenskan och Warberg som behövde sina för att säkra seriesegern före Fagerhult.

Bara ett par byten in i matchen så skulle Warberg ta ledningen när man nyttjade slarv i hemmalaget och där Isak Stöckel var säkerheten själv med ett avslut i bortre hörnet. Kvitteringen kom när även Lerum nyttjade en markeringsmiss hos gästerna på ett frislag, där Jesper Hallqvist snyggt hittade fram till William Ljungqvist. Därefter var matchen ganska tempofattig, flertalet sekvenser med boll som inte utmynnade i någon farlighet och målvakterna ställdes sällan på prov ordentligt. Warberg gjorde 1-2 när man i en ganska fattig situation på mittplan, tillslut vann bollen och Max Källerteg avslutade anfallet. Perioden blev därefter mållös och Warbergs Simon Svensson var själv inne på det i pausintervjun, att det var en tempofattig period.

I paus så kunde även hemmapubliken få glädjas åt att William Ljungqvist fortsatt blir trogen Lerum i två nya säsonger då han skrev på ett nytt kontrakt.

Period två var bara ett par minuter gammal innan Warberg gjorde 1-3 via just Simon Svensson. Matchbilden tvingade hemmalaget att agera och man kastade om i formationerna där bland annat Eriksson Elfsberg flyttades ner ett hack i planen, ett koncept som varit framgångsrikt i tidigare matcher. En förändring blev det där Lerum började skapa allt fler chanser och Kodelja fick visa sin klass ett par gånger om, men fick till sist kapitulera när Noah Johansson från en snäv vinkel petade in bollen. Därefter var hemmalaget nära att kvittera vid ett par tillfällen även om Robin Pagoldh också fick bekänna färg emellanåt. 2-3 var ställningen inför den avslutande perioden.

Även i den andra pausen kunde publiken få glädjas åt en förlängning, denna gången var det Jesper Hallqvist som skrev på ett nytt avtal och blir trogen den röda tröjan framöver.

Period tre började på bästa sätt för Lerum då man redan i andra bytet lyckades kvittera. William Ljungqvist gjorde sitt andra i matchen, assisterad av Pontus Reinholdsson. Ett visst ställningskrig därefter där det märktes att inget av lagen ville riskera för mycket. Warberg tog ledningen på nytt av Max Källerteg, men redan i bytet efter så kom kvitteringen när Adrian Söderberg fyllde på och styrde in bollen från nära avstånd. Därefter följde ett par riktigt bra Lerumsminuter där man ägde mycket boll och skapade en hel del lägen, men en lika tydlig sekvens hade Warberg därefter där man under ett par minuter hade ett etablerat tryck. Med drygt 2,5 minut kvar tog Lerum en timeout vilket skulle visa sig få en lyckad effekt. Ett fint uppspel från Sebastian Bodenamlam hittade en centralt fristående Noah Johansson som släppte ut till Bäckman som inte gjorde några misstag. Warberg plockade målvakt direkt efter, men ett uppoffrande spel från hemmalaget i kombination med en viss ineffektivitet från Warberg såg till att ledningen hölls i och att Lerum tog tre oerhört tunga och imponerande poäng på hemmaplan.

Huvudtränare Andreas Franzén efter matchen:
Otroligt skön seger som därmed säkrade kontraktet inför kommande säsong. Första 30-35 minuterna var ganska avslagna. Kändes som vi hade bra kontroll och höll dom på utsidan under hela matchen, lyckades straffa deras 1-2-2 hyfsat okej och nyttja de ytor som vi ville. I det stora hela en väl genomförd match mot serieledarna.

Nu återstår två matcher av året säsong där man först ska bege sig söderut och möta Malmö innan man avslutar på hemmaplan mot ett annat skånelag, nämligen Åstorp i publikmatchen med fri entré för samtliga.

Stort tack till alla som va på plats idag, hoppas vi ses i damernas seriefinal mor Partille på onsdag.