Nära poäng efter tuff start

162
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Det var dags för vårt division 2-lag att försöka återuppta den fina formen man hade innan förlusten mot Frölunda för drygt två veckor sedan.

På andra sidan stod Backadalen, ett lag man under hösten slog med 8-6 i en svängig historia. Efter att ha haft en övertygande 5-0 ledning så blev det till sist jämnt hela vägen in.

I truppen återfanns på nytt Gustav Bäckevall och även Simon Lindén som haft en längre frånvaro på grund av skada. Backadalen å sin sida kunde ställa Lukas Källström i målet. Källström som har Backadalen som moderklubb, men tillhör Partille och spelade matchen via en dubbellicens.

Om höstens match var en match där Lerum rivstartade så var det tvärtom här. Efter knappa fem minuter hade Backadalen gått upp till en 4-0 ledning och tvingat Lerum till en tidig timeout. Backadalen hann dock därefter göra både 5-0 och 6-0 innan Lerum till sist kunde nyttja ett powerplay samt reducera ytterligare en gång innan periodens slut via Oskar Wilsund.

Även om Backadalen gjorde 7-2 i mitten av period två skulle Lerum på nytt reducera två gånger om och därmed krympa avståndet ytterligare. Målskyttar den gången var Gustav Bäckevall och Jesper Hallqvist, Hallqvist som gjorde sitt andra i matchen.

När 7-5 reduceringen kom tidigt i period tre via Robin Dahlin så väcktes hoppet ordentligt när i princip hela period tre återstod. Det skulle dock dröja längre innan nästa mål föll. Med fem minuter kvar så gjorde Hallqvist sitt tredje, assisterad av målvakt Philip Tapper och såg därmed till att skapa ordentligt nerv under matchens sista minuter. Trots ett försök till anstormning så ville bollen inte in och till sist blev det Backadalen som tog tre poäng där den svaga starten förstörde möjligheterna denna gången.

Tränare Noah Johansson, säger följande om matchen:
Vi är inte med alls från start och bjuder Backadalen på fem mål. Sen börjar vi jobba oss in i matchen och är starkt att ändå vara nära på att hämta upp det i slutändan. Men över 60 minuter var det en alldeles för dålig prestation där vi aldrig kom upp i nivå egentligen

På lördag är det dags för hemmamatch när man tar emot en ny tuff motståndare, Herrestad, på hemmaplan i Rydsbergshallen. Klockan 14.00 är ni välkomna att stötta laget.