Matchens profil – Linn Löberg

323

Vi har tagit oss en pratstund med 17-åriga backen Linn Löberg som gör sin andra säsong med A-laget. Linn berättar om lagets senaste match mot FBC Vinga och så pratar vi upp onsdagens seriefinal mot FBC Partille.

På onsdag är det dags för matchen med stort M. Men vi börjar med er senaste match mot FBC Vinga som ni programenligt vann med 8-0 på bortaplan. Dina upplevelser och tankar från matchen? 

– Kanske inte en av de mest spännande matcherna direkt, vi äger mycket boll och släpper till ytterst lite bakåt. Vi får till många fina spelkombinationer och bjuder även på en hel del snygga mål! 

Din första säsong med A-laget fick ett abrupt slut tack vare pandemin och du spelade endast fyra matcher på seniornivå. Den här säsongen har rullat på fint för laget och för dig. Du har tagit ett rejält kliv i din utveckling och tar ett stort ansvar på planen. Vilka delar i ditt spel har du utvecklat?

– Skulle säga att jag utvecklat mitt fysiska spel samt att jag tar snabbare beslut och värderar mina lägen bättre än tidigare. 

På onsdag är det dags för seriefinal mellan två formstarka lag. Misstänker att revanschlusten i laget är stor efter höstens möte. Vilka förväntningar har du på matchen?

– Jag har grymt höga förväntningar på matchen! Revanchlusten är skyhög och vi har blivit ännu bättre sedan förra matchen vi mötte Partille. Jag tror att vi kommer vara det spelförande laget och bjuda på mycket fint spel inför ett förhoppningsvis stort rött stöd från läktaren! 

Som lag har ni utvecklats mycket under säsongen och såväl offensiven som defensiven är stark. Vilka nycklar anser du blir viktiga för en bra prestation på onsdag?

– Nycklarna tror jag kommer bli att ha ett bra etablerat spel samtidigt som vi behöver få till mycket skott. Det gäller att vi sätter våra chanser och att vi är starka i defensiven och inte bjuder Partille på något.

Vi tackar Linn för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till i seriefinalen som spelas imorgon onsdag kl 20.00 i Lerums Arena – Varmt välkomna!