Söderberg förlänger

378
Foto: Christoffer Sturesson

Det är nu officiellt att Adrian Söderberg, U19-landslagsmannen, skriver på ett nytt avtal med FBC Lerum och finns med i den fortsätta satsningen. Söderberg med IBK Göteborg som moderklubb har tagit stora kliv under årets säsong som varit.

Ett nysignerat avtal för din del – hur är känslan?
– Det känns bra att skriva på för Lerum igen. Jag trivs bra här och när jag väl fick det nya avtalet kändes det givet att förnya kontraktet.

Söderberg som nu är inne på sin andra säsong i Lerum då han anslöt inför säsongen 20/21 ifrån IBK Göteborg som han varit trogen dessförinnan.
– De första två säsongerna har varit helt fantastiska. Jag har tagit stora kliv i min utveckling, även om jag har många steg kvar. Men det går absolut i rätt riktning. Lagsammanhållningen är även värd att nämna, för den är underbar.

Som vi nämnde ovan så har Söderberg denna säsongen haft en fin utveckling och under långa perioder fått förtroendet i en förstakedja. Hans tio poäng på 17 matcher skvallrar lite om just det.
– Denna säsongen har jag fått betydligt mycket mer speltid kontra förra säsongen och därav även fått en bättre överblick på vad jag behöver förbättra i mitt spel. Som sagt, det känns som att det går i rätt riktning.

Även om Söderberg haft en bra säsong så är han av förklarliga skäl inte riktigt lika nöjd med lagets som helhet där man missar det som var målet.
– Det finns mycket att säga om denna säsong. Att nå kval var vårt gemensamma mål, vilket vi inte lyckades med, vilket är en stor besvikelse. Onödiga poängtapp måste tas bort om vi ska nå kvalet nästa säsong.

Söderberg född 2003 gör sitt sista JAS-år och har även där fått en stor roll med mycket förtroende och speltid i olika former. Gruppsegern är säkrad och man har nu ett playoff att börja ladda för efter de sista matcherna i gruppen.
– Känslan i JAS är god. Vi är klara för kval och nu gäller det att ta vara på matcherna som är kvar för att skapa en bra grund inför kvalet. Målet i JAS är att vinna SM-guld, men först och främst ska vi fokusera på att lösa biljetten till Innebandyfesten.

Vad har du för målsättningar kommande säsong?
– Mina egna målsättningar är givetvis att bli en bättre innebandyspelare. Lagets utmaningar inför kommande säsonger är att nå kvalspel, vilket jag hoppas och tror att vi kommer uppnå redan nästa säsong.

Huvudtränare Andreas Franzen om förlängningen:
Fantastiskt kul att vi får behålla Adrian. Med sin fart och förmåga att göra bort sin spelare så är det en otrolig sevärd spelare. Han har en oerhört hög högstanivå vilket han bevisat flera gånger denna säsongen och som vi hoppas kan utvecklas ännu mer. En viktig del i framtidens lagbygge som kan gå riktigt långt