Gustafsson nästa egna produkt att förlänga

289
Foto: Christoffer Sturesson

Nästa spelare att presentera som förlängt sitt avtal med Lerum är ingen mindre än Ludvig Gustafsson som fortsätter resan i den röda tröjan.

Ett nytt avtal signerat här i dagarna – hur lätt var beslutet?

– När förhandlingarna började så tog det inte lång tid innan vi kom överens om det personliga vilket gjorde att det var ett ganska enkelt beslut att fatta. Lerum har stora ambitioner och jag vill kunna bidra för att nå dit.

Precis som tidigare signade Ljungqvist, så har även Gustafsson varit sin moderklubb trogen genom åren och gjort hela resan för att till sist få representera A-laget.
– Jag har haft förmånen att alltid fått ha bra tränare, ända sen 6 års ålder med Frank som lärde oss grunderna till ”Frazze” nu har jag haft tränare som har fortsatt att utveckla mig personligen. Det tillsammans med att spela med riktigt bra spelare som dessutom har gjort det roligt varje träning alla år har gjort resan möjlig.

Årets säsong är ju snart förbi, men om vi blickar framåt. Vad tror du om kommande säsong som stundar om du får titta och försöka sia om den?
– Lerum har stora ambitioner och jag är övertygad om att vi har det som krävs för att nå dit vi vill.

Gustafsson har senaste åren varit en användbar spelare, både på olika positioner och i olika matchscenarion.
– Jag ser mig som en flexibel spelare som kan spela på fler positioner med styrkor som inte innehåller poäng. Man får ju trots allt ont i tummen efter allt scrollande när man letar efter mig i poängligan.

Om du får sätta lite personliga målsättningar för dig och även laget. Vad vill du uppnå framöver?
– Målet för nästa säsong är att nå kvalet för att sen nå visionen som Lerum har att vara en SSL-klubb. Mina personliga mål är att hjälpa till med det jag kan för att nå dit vi vill.

Om du skulle få tippa – tror du att något av lagen från södra Allsvenskan tar klivet upp denna säsongen redan?
– Nej totalt ointressant.

Huvudtränare Andreas Franzén:
””Ludde är en oerhört användbar spelare som alltid är lojal. En lagspelare deluxe. Spelaren man alltid vill ha signat tidigt i en lagbygge. Vi hoppas även han kan bjuda på ett par snygga mål”

Missa inte chansen att se Gustafsson tillsammans med övriga i herrlaget en sista gång för säsongen i årets sista hemmamatch som är publikmatchen mot Åstorp/Kvidinge 12 mars kl 12.30 – Fri entré och vi önskar alla varmt välkomna!