Lagmoralen en viktig faktor i kvalreturen

326
Foto: Christoffer Sturesson

Efter förra helgens rafflande möte i match 1 i kvalet till Allsvenskan så väntar idag returen för FBC Lerum på bortaplan mot Höllviken IBF.

Första mötet slutade oavgjort 8-8 mellan lagen vilket innebär att dagens match bli helt avgörande. Vinnaren går vidare till nästa kvalrunda, slutar matchen oavgjort så väntar förlängning 10 minuter och därefter straffar.

Lerum hade vissa problem i sin defensiv under den första matchen, något lagets huvudtränare Mattias Flodén inte va helt nöjd med och som laget kikat på under veckans träningar.

Att släppa in åtta mål är inget vi är tillfreds med. Analysen visar att vi i vår iver att vinna boll tog många impulsiva beslut. Vi fick för långt mellan lagdelarna, tappade organisation och struktur. Under veckan har vi repeterat grunderna i försvarsspelet och skruvat på några detaljer. Det kommer göra skillnad!

När försvaret hackade lite så visade Lerum istället upp en stark offensiv som banade vägen för att Lerum fick med sig ett bra resultat i matchen.
Anfallsspelet räddade oss! Vi var kreativa och modiga! 8 mål är en fin siffra. Vi har ytterligare ett gäng heta lägen plus ett par fina spelvändningsmöjligheter som inte förvaltades. Så vi skulle kunna önska mer utav effektiviteten men samtidigt var det hög klass på avsluten som gick i mål. Och som sagt 8 mål är bra! Vi är nöjda med det offensiva.

Lerum hämtade flera gånger upp underlägen och tillslut lyckades laget ta sig hela vägen ikapp Höllviken i den sista perioden, en faktor som är viktig inför returen tror Flodén.
Det är viktigt! Lagmoralen och mentaliteten att vända underlägen har tjejerna visat under säsongen. Att vi gör det igen bekräftar att vi oavsett omständigheterna är väldigt svåra att besegra. Rent resultatmässigt var det betydelsefullt att vi tog ikapp två- och tremålunderlägen i och med att det är sammanlagd målskillnad som gäller.

Vill ni spelmässigt ha en liknande matchbild denna gången som i match ett?
Det fanns sekvenser och delar av matchen som var till vår fördel och det skall ske oftare i match två.

Oavgjort senast innebär att dagens match blir helt avgörande, hur är stämningen i laget och vad blir viktigt i denna typen av utslagsmatcher?
Stämningen är positiv. Laddade och förväntansfulla tjejer. Det är en rolig tid på säsongen och stunder som denna är det vi tränar för. Rent taktiskt är det som alltid viktigt att vi följer vår game plan och samlar ihop många bra beslut på planen genom ansvarstagande, disciplin och mod.

Lerum har de senaste åren skördat fina framgångar i försäsongscuper där man så sent som i somras bland annat vann Björnslaget, något som givit en viss rutin av att spela utslagsmatcher.
Formatet cupspel innehåller ju allt som ett play off kan innehålla. Att vi vann Björnslaget genom att ta ikapp ett underläge och sedan vinna straffläggningen är minnesbilder som gläder och erfarenheter som stärker. Men störst betydelse för lagets prestation grundar sig i våra förberedelser under veckans träningar. Tydligheten i vad vi skall göra och på vilka sätt skapar en trygghet.

Vågar du sia om hur matchen slutar?
Vi har under säsongen haft flera situationer likt denna. Både i cup- och seriespel har tjejerna med sin innebandykompetens och lagmoral hanterat skarpa lägen på ett framgångsrikt sätt. Jag tror stenhårt på vårt lag!

Vi önskar Mattias Flodén och vårt damlag ett stort lycka till i dagens match som spelas i Halörhallen i Höllviken med matchstart kl 15.00 – För dig som inte gör resan till Skåne så går matchen att streama via Höllvikens stream.