Lerum med sikte på Uppsala

381
Foto: Christoffer Sturesson

Efter ett par veckors paus så är det dags för det som många väntat på – JAS-playoff står på agendan på söndag. Våra killar vann sin grupp i storartad stil och med gruppens speciella upplägg så är det endast en match som står mellan dem och en plats på Innebandyfesten i Uppsala.

Man vann som sagt H1-gruppen där man utöver höstens förlust i derbyt mot Floda/Kärra, även tappade poäng mot Pixbo, men som i slutändan gav en klar förstaplats ändå.
– Vi gör det vi ska göra och vinner serien. Vi tappar poäng i två matcher och det var två matcher där vi saknar hela förstakedjan pga allsvensk match. Finns väl inte så mycket mer att säga än att vi gör det vi ska, säger målvakt William Malmqvist.

Malmqvist som var ny inför säsongen och anslöt från IBK Göteborg har kommit in bra i laget och är nöjd med den första säsongen som börjar lida mot sitt slut.
– Bra, det är härliga grabbar i laget, där jag spelat med flera innan i Göteborg att sen träna med det allsvenska laget är även det ett plus då grabbarna där är riktigt goa.

Nu väntar Lindås som återfanns i H2-gruppen. Därmed mötte man laget endast en gång och det var i en av säsongens första matcher. Malmqvist som faktiskt har Lindås som moderklubb.
– Så jag minns det så hade vi mycket boll där Lindås försvarade lågt och ville kontra, något dom till vår fördel gjorde ytterst mediokert. En ganska lugn vinst.

Vad är känslan inför matchen?
– Att vi ses i Uppsala.

Hur har ni förberett er inför matchen efter den sista gruppspelsmatchen mot Alingsås?
– Med mycket matchspel, kampfyllda träningar och genom att skicka vårt 06-lag till MUC för att mjuka upp det kommande motståndet.

Vad vill du se från ditt lag i helgens match?
– Att vi som vanligt äger mycket boll, spelvänder fint och avgör matchen efter första perioden.

Att hemmalaget Lerum får bära favoritskapet råder det nog ingen tvekan om hos någon och det gäller att man gör det på rätt sätt för att inte bjuda in Lindås.
– Vi får inte låta dom komma in i matchen och få hopp. Lindås är ett lag som i tighta matcher antingen eldar på rejält eller ger upp helt, vi får helt enkelt se till att inte ge dom nåt hopp.

Matchen spelas i Rydsbergshallen och lär troligtvis vara fullsatt, vilket innebär en viss ljudvolym i den ganska tighta och täta hallen. Något som Malmqvist ser fram emot.
– Härligt, har lärt mig under säsongen som varit att ett kokande ”Ryddan” är innebandydrömmen och att där få möta mitt gamla lag i JAS-playoff blir bara grädde på moset.

Kom och heja fram Lerum till Innebandyfesten, söndag 10 april kl 15.00 i Rydsbergshallen. Säkra din plats genom att köpa förköp via Tickster.