Dags för ett avgörande

456
Foto: Christoffer Sturesson

Efter FBC Lerums seger i returen mot Höllviken i playoff 1 så väntar nu Växjö IBK i den andra kvalrundan där det avgörs vilket lag som spelar i Allsvenskan Södra nästa säsong.

FBC Lerum inleder på hemmaplan ikväll torsdag kl 19.45 i Lerums Arena.
– Känslan är bra, såklart finns de nerver men det är bara positivt, säger Edda Gudnadottir som anslöt till FBC Lerum från IBK Göteborg under säsongen.

Under tiden i Allsvenskan så hann Edda ställas mot just Växjö.
– Jag har ändå lite koll sen innan då jag spelat mot dem tidigare. Men i helhet är Växjö bra och har många fina spetskvaliteter. Matchbilden kommer vara jämn, tror båda lagen kommer ha mycket boll, men att de laget som tar stafettpinnen i starten eventuellt kan få ett övertag resten av matchen

FBC Lerum stod för en stark prestation på bortaplan mot Höllviken, något laget tar med sig in i kvalfinalerna mot Växjö.
– Vi tar nog med oss ganska mycket från den vinsten! Vi gjorde många bra saker och följde den ”gameplan” som Mattis hade satt vilket fick oss att känna oss självsäkra i vårt spel. Framförallt så tar vi också med oss en go känsla och går in med huvudet högt inför kvällens match

Efter matchen i lördags så har FBC Lerum i veckan slipat på formen inför de avgörande matcherna om en plats i Allsvenskan mot Växjö.
– Vi har haft lite lugnare träningar med mycket jobb på detaljerna.

Vad behövs av er som lag för att få med er ett bra resultat i det första mötet?
– Fokus på de vi kan och jobba för att vinna alla närkamper på plan, dessutom lassa lite skott på mål såklart!

Något du vill hälsa Lerumspubliken inför matchen?
– Att jag ska göra allt jag kan för att bollen ska rulla in i rätt kasse och att vi går för seger, precis som vanligt. Vi ses i arenan ikväll!!

Vi önskar Edda och övriga laget ett stort lycka till ikväll och hoppas att många FBC:are sluter upp bakom våra damer och heja fram dem mot Allsvenskan!

Biljetter till matchen köper ni via tickster.

Matchen kommer även att streamas via innebandyappen för de som inte kan se matchen på plats.